«Нумо зиму проводжати, весну зустрічати!»

  • 586

Останній тиждень перед Великим постом називають Масляною або Масницею. Масляна є одним з найстаріших свят слов'янських народів та своєрідним переходом від зими до весни. Вона розпочинає весняний цикл традиційних свят українців. Це неповторне, веселе, колоритне свято, сповнене народних ритуалів та обрядів. Справжня забава, яка зберегла свої традиції в наші дні. Люди здавна на Масляну випікали млинці як символ тепла, сонця, перемоги весни над зимою.
Ось і мешканці населених пунктів Наталинської територільної громади піснями, танцями та розвагами відсвяткували зустріч зими й весни. У Петрівці, Кобзівці, Березівці та Ясній Поляні за усіма традиціями відбулися народні гуляння, які супроводжувалися веселими конкурсами та іграми. Було організовано низку розважальних програм, конкурси найсмачніших млинців. У рамках святкування на гостей заходів чекали виступи аматорів народної творчості та місцевих вокальних колективів, різноманітні змагання. Навіть найвибагливіший глядач зміг знайти для себе розваги до душі! Цьогоріч на святі Масляної господині-умілиці продемонстрували вищий пілотаж у власних кулінарних здібностях, частуючи гостей заходів млинцями з різноманітними начинками та невичерпним асортиментом смаколиків.
На усі заходи завітала очільниця Наталинської територіальної громади Олена ТРЕТЯК, яка привітала її мешканців з Масницею та Прощеною неділею і побажала присутнім миру, добра та здоров’я.
Заходи з нагоди Масляної завершилися традиційними спаленнями опудала зими. Попереду – весна, а з нею нові зустрічі й свята, сподівання, надії, задуми.
Святкування Масниці вкотре довело, що Наталинська громада – це громада щасливих людей. У нас якщо вітають – то від щирої душі, якщо співають – то на повен голос, якщо частують – то щедрою міркою! Тож свято вдалося!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису