Про недопущення спалювання сухої трави

  • 679

ШАНОВНІ МЕШКАНЦІ ГРОМАДИ!
З настанням теплої і посушливої погоди звертаємо Вашу увагу на невтішну статистику, яка наразі спостерігається майже на всій території Харківської області із пожежами в природних екостистемах (на відкритих територіях), які спричинені необережним поводженням з вогнем.
Звертаємось до Вас з проханням не спалювати суху траву та її залишки, стерню, листя та інші побутові відходи на своїх присадибних ділянках. Адже неконтольоване горіння воже виклакати перекидання вогню на житлові масиви, лісові насадження та чагарники.
Часто під час пожеж знищується не лише рослинність та родючий шар ґрунту, а й тварини, що мешкають у природних екосистемах. Сильна ж задимленість заважає не лише людям, а й птахам, які не можуть покинути небезпечну територію.
Обирайте безпечні способи господарювання на своїх присадибних ділянках.
Якщо Ви помітили займання сухої трави, чагарників, очерету, лісових насаджень, або на сміттєзвалищах, негайно телефонуйте за номером «101» та в разі відсутності особистої небезпеки -, не будьте байдужими, прийміть можливі заходи для гасіння пожежі, до прибуття на місце виклику пожежно-рятувальної служби.
Нагадуємо, що згідно зі ст.77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення ЗА ВИПАЛЮВАННЯ СТЕРНІ, ЛУКІВ, ПАСОВИЩ, ДІЛЯНОК ІЗ СТЕПОВОЮ, ВОДНО-БОЛОТНОЮ ТА ІНШОЮ ПРИРОДНОЮ РОСЛИННИСТІ, РОСЛИННОСТІ АБО ЇЇ ЗАЛИШКІВ ТА ОПАЛОГО ЛИСТЯ на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах тягнуть за собою НАКЛАДАННЯ ШТРАФУ:
- на громадян - від 3060 грн до 6120 грн;
- на посадових осіб - від від 15300 грн до 21420 грн.
Пам’ятайте!
Кожен акт підпалу – це злочин проти природи.

Фото без опису