Харківські податківці та представники Громадської ради при ГУ ДПС області провели робочу зустріч з керівництвом Наталинської об’єднаної територіальної громади

  • 891

Захід було проведено у рамках започаткованої за ініціативи начальника Головного управління ДПС у Харківській області Артема Єфремова співпраці з об’єднаними територіальними громадами Харківщини.
У зв’язку із важливістю зазначеного напрямку діяльності голова Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Харківській області Ігор Суханов делегував на робочу зустріч керівника Комітету запобігання тіньовій економіці та захисту прав платників податків Громадської ради Олега Посохова. Від податкової служби були присутні профільні фахівці підрозділів адміністрування місцевих податків, податку з доходів фізичних осіб та погашення податкового боргу.
Наталинську сільську раду представляли перший заступник голови Нагієв Салех Захир огли та заступник голови Михайло Зінченко, а також співробітники фінансового відділу.
Під час зустрічі підіймалися важливі податкові питання: повноваження органів місцевого самоврядування щодо податків і зборів, впровадження місцевих податків і зборів та можливість надання пільг стосовно їх сплати певним категоріям громадян, порядок прийняття та терміни оприлюднення прийнятих рішень. Також обговорювалася тема декларування громадянами своїх доходів, зокрема, отриманих від надання паїв в оренду. Не залишилась поза увагою й проблема податкових боргів.
Слід зазначити, що робоча зустріч із керівництвом Наталинської сільської ради - це один із заходів у цілій низці запланованих зустрічей. Адже налагодження таких зв’язків сприяє не лише підвищенню податкової обізнаності лідерів громад, а й своєчасному наповненню місцевих бюджетів, що у свою чергу позитивно відображається на соціальній складовій усієї громади.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису