Красноградська районна філія Харківського ОЦЗ інформує

  • 328

Красноградська районна філія Харківського ОЦЗ запрошує всіх бажаючих долучитися до безкоштовного навчання за професією «швачка» для жінок в рамках проєкту «Підтримка економічного розвитку жінок та внутрішньо переміщених осіб в Україні. SEW Ukraine».  Цільова аудиторія – жінки, що належать до вразливих категорій населення, в тому числі ВПО, жінки з інвалідністю та інші групи.
Даний проєкт – це 5-річна (2020-2025) ініціатива уряду Канади, спрямована на підтримку жінок шляхом їх працевлаштування та розвитку підприємництва в секторі легкої промисловості.
Проект SEW Ukraine впроваджується Канадською фундацією кооперативного розвитку (CDF Canada) у партнерстві з БО «Всеукраїнський благодійний фонд «ГОРЄНІЄ» та за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади. 
Харківська обласна служба зайнятості єпартнером у реалізації цієї ініціативи. Близько 1000 жінок пройдуть практичну підготовку за напрямом«швачка» в облаштованій у рамках проєкту на найсучаснішому рівні майстерні Харківськогоцентру професійно-технічної освіти державноїслужби зайнятості. Навчання перших 2 груп вже стартувало в червні поточного року. Крім того, на базі Харківського ЦПТО ДСЗ буде створено виробничий швейний кооператив.

В рамках проєкту планується проведення дистанційного теоретичного навчання за професією «швачка» у форматі он-лайн та практичної частини на базі Харківського центру професійно-технічної освіти ДСЗ.
Для опанування теоретичної частини необхідно мати комп’ютер або телефон з підключенням до мережі Інтернет. Теоретичне навчання розраховане загалом на 60 годин та триватиме 2 тижні. Пройти навчальну програму можна в будь-який зручний для слухача час.
Практичне навчання розраховане на 90 годин та триватиме 3 тижні. Практичні вправи передбачають заняття в навчальній майстерні Харківського центру професійно-технічної освіти ДСЗ з майстром виробничого навчання, виконання ручних робіт та робіт на швейному обладнанні – сучасних швейний машинах та оверлоках. Проходження навчання для учасників є безкоштовним. 
Після проходження навчання учасницям проєкту буде надана допомога в працевлаштуванні на підприємствах легкої промисловості або у відкритті власної справи, що дасть можливість працювати як самозайнята особа.
За додатковою інформацією звертайтеся до фахівців Красноградської районної філії Харківського обласного центру зайнятості за адресою: м. Красноград, вул. Соборна, 81А або за тел. (05744) 73287.

Фото без опису