Про співпрацю з Комунальною установою Харківської обласної ради «Кризовий соціальний центр для жінок»

  • 428

Насильство в сім’ї є однією з найбільш розповсюджених форм порушення прав людини. У більшості випадків протиправні дії проти когось із членів родини супроводжуються актами агресії, приниження та жорсткої поведінки. Подібні дії з боку насильника приводять до негативного фізичного, психічного та соціального стану здоров’я постраждалої особи чи кількох членів цієї родини. Як правило, найбільш страждають від сімейного насильства жінки та діти.

 Наталинська сільська рада інформує, що укладена угода про співпрацю з Комунальною установою Харківської обласної ради «Кризовий соціальний центр для жінок», яка провадить свою діяльність з 2017 року з метою недопущення будь-якої форми насильства чи експлуатації жінок, включаючи фізичне, фінансове, психологічне, сексуальне насильство, зневагу, дискримінацію чи приниження.

До складу Центру входить два структурні підрозділи:

  1. Притулок для жінок, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статті, торгівлі людьми.
  2. Відділення соціальної адаптації звільнених жінок.

Кризовий центр – є спеціальною соціальною установою для тимчасового перебування жінок (у тому числі матерів з дітьми), що потрапили у важку життєву ситуацію та потребують допомоги.

            Для консультації та підготовки пакету документів для направлення до Кризового центу постраждала особа може звернутися до відділу соціального захисту населення Наталинської сільської ради, який знаходиться  за адресою  вул. І. Сенченка, 89, с. Наталине або за телефоном 7-68-18.

Фото без опису