Дотримуйтесь правил пожежної безпеки!

  • 292

До уваги мешканців громади!
На території Харківської області, в тому числі і на території Красноградського району, внаслідок спекотної погоди переважає надзвичайний рівень пожежної небезпеки. 
Останнім часом спостерігається тенденція в бік збільшення виникнення пожеж на відкритих територіях (в екосистемах). Горять луки, узбіччя, сміттєзвалища, лісова підстилка. Результатами виникнення пожеж є необережне поводження з вогнем (занесення вогню ззовні навмисно або по необережності).
Вкотре наголошуємо, що під час надзвичайного рівня пожежної небезпеки ЗАБОРОНЕНО:
- спалювати стерню та післяжнивні залишки на сільськогосподарських угіддях;
- СПАЛЮВАТИ СУХУ ТРАВУ ТА ЇЇ ЗАЛИШКИ, СТЕРНЮ, ЛИСТЯ ТА ІНШІ ПОБУТОВІ ВІДХОДИ ПІД ЧАС ГОСПОДАРЮВАННЯ НА СВОЇХ ПРИСАДИБНИХ ДІЛЯНКАХ;
- розводити багаття поблизу лісових масивів та лісосмуг, луках та пасовищах;
Пам'ятайте, що згідно зі ст.77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення ЗА ВИПАЛЮВАННЯ СТЕРНІ, ЛУКІВ, ПАСОВИЩ, ДІЛЯНОК ІЗ СТЕПОВОЮ, ВОДНО-БОЛОТНОЮ ТА ІНШОЮ ПРИРОДНОЮ РОСЛИННИСТІ, РОСЛИННОСТІ АБО ЇЇ ЗАЛИШКІВ ТА ОПАЛОГО ЛИСТЯ на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонах у населених пунктах тягнуть за собою адміністративну відповідальність та НАКЛАДАННЯ ШТРАФУ:
- на громадян - від 3060 грн до 6120 грн;
- на посадових осіб - від 15300 грн до 21420 грн.
Дотримуйтесь правил пожежної безпеки!
Не наражайте на небезпеку себе та оточуючих!

Фото без описуФото без опису