Кризовий соціальний центр для жінок

  • 344

Рішенням Харківської обласної ради в Харківській області створено Комунальну установу «Кризовий соціальний центр для жінок» при технічній допомозі Фонду народонаселення ООН. До складу центру входять наступні структурні підрозділи: відділення соціальної адаптації звільнених жінок, притулок для жінок, які постраждали від домашнього та гендерно обумовленого насильства та/або торгівлі людьми.

Центр розташований у Лозівському районі Харківської області. Інформація щодо точного місця розташування не підлягає розголошенню.

Основною метою діяльності Центру є надання комплексної допомоги жінкам (у тому числі з числа внутрішньо переміщених осіб), які перебувають у складних життєвих обставинах, спричинених або звільненням з місць позбавлення волі, або потраплянням у ситуації торгівлі людьми, або вчиненням стосовно них гендерно обумовленого насильства.

Часто люди просто не знають, що вони є жертвами домашнього насильства і мають право не лише звернутися за допомогою, а й отримати соціальний, психологічний, медичний і юридичний супровід.

Також за допомогою ви можете звернутись за телефоном національної "гарячої лінії" з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації 0 800 500 335 або 116 123 (короткий номер з мобільного); до відділу соціального захисту населення Наталинської сільської ради: с. Наталине, вул. І.Сенченка, буд. 89, тел. (05744) 7-68-18.

Фото без опису