Відбувся меморіальний захід з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

  • 391

14 грудня в Україні традиційно відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, що сталася 26 квітня 1986 року. Ця пам’ятна дата була затверджена Указом Президента України 10 листопада 2006 року «Про День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС». Саме 14 грудня було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофагу над зруйнованим у результаті вибуху четвертого енергоблоку ЧАЕС.

Цього грудневого дня біля пам’ятного знаку землякам-чорнобильцям в м. Красноград відбулася церемонія покладання квітів.

У меморіальному заході взяла участь Наталинський сільський голова, віце-президент Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області Олена Третяк, яка висловила щирі слова вдячності всім ліквідаторам за їхню мужність та самопожертву.

«Сьогодні ми згадуємо тих, хто під час ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС ціною власного життя і здоров’я захистив людство. Ви здійснили подвиг і врятували не лише Україну, а й увесь світ! Низький уклін вам за це!» - зауважила у своїй промові Олена Василівна.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих під час аварії та ліквідаторів, які не дожили до цього дня, а також поклали квіти до пам’ятного знаку.

Фото без опису