У Свято-Троїцькому храмі с. Наталине відбулося святкове богослужіння з нагоди Хрещення Господнього

  • 262

19 січня – останнє з трьох великих християнських свят різдвяно-новорічного циклу – Хрещення Господнє-Богоявлення, що в народі має назву Йордан, або Водохреща. З цим святом православні та греко-католицькі християни пов'язують хрещення на Йордані Ісуса Христа.

Коли Ісус Христос досяг 30-річного віку, він прийняв хрещення в річці Йордан. Вийшов на берег, а з небес почувся голос Бога-Батька, який назвав Ісуса своїм Сином. І на нього зійшов Святий Дух в образі голуба. Звідси ще одна назва – Богоявлення. Православні та греко-католики вважають, що саме це свято засвідчує таїнство Святої Трійці. Адже в цей день, за християнським вченням, з'явився Бог у трьох іпостасях: Бог Отець – в голосі, Син Божий – у плоті, Дух Святий – у вигляді голуба.

Вважається, що саме на Водохреще відкривається небо, тому це сприятливий час для загадування бажань та піднесення щирої молитви Всевишньому, а набрана з річки опівночі перед Водохрещем вода – цілюща, тому у день свята Хрещення Господнього й Богоявлення Православна Церква править водосвятні молебні, а віруючі поспішають до храмів і джерел почерпнути води, чиї унікальні властивості перевірено століттями.

Від найдавніших часів Християнська Церква вважає освячену йорданську воду за велику святість, вода має силу очищувати і зцілювати душу й тіло людини - її дають пити важкохворим, освячують нею храми та оселі.

Тож саме сьогодні, 19 січня, в день великого свята Богоявлення у Свято-Троїцькому храмі с. Наталине ще вдосвіта розпочалося святкове богослужіння, яке звершив настоятель храму протоієрей отець Сергій, після чого здійснив обряд освячення води, яку принесли багаточисленні прихожани громади, та окроплення їх Хрещенською водою. Цю воду прихожани зберігатимуть увесь рік, адже хрещенська вода не псується, не має запаху і зберігається протягом усього року.

З Хрещенням Господнім, громадо!

Фото без опису