У Наталинській громаді відбувся тематичний концерт з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 33-ї річниці виведення військ з Афганістану

  • 301

Понад 160 тисяч українців пройшли через війну в Афганістані, майже кожен четвертий серед загиблих – українець, і це понад 3300 осіб. Близько 8 тисяч наших співвітчизників повернулися додому з важкими пораненнями або інвалідами. Точна кількість жертв досі не відома. Війна в Афганістані назавжди залишиться болючою раною для нашого народу.

Минуло 33 роки з часу офіційного закінчення афганської війни, на якій наші воїни проявили мужність та хоробрість, стійкість та високий професіоналізм, надійність і благородство, відвагу і героїзм: 15 лютого 1989 року останній солдат перетнув афгансько-узбецький кордон біля містечка Термез. Відтоді ця дата увійшла в новітню історію як День пам’яті воїнів-інтернаціоналістів, День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

13 лютого, напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 33-ї річниці виведення військ з Афганістану, Наталинська громада вшанувала воїнів-інтернаціоналістів: у Мартинівському сільському будинку культури відбувся тематичний концерт.

Розпочався захід зі зворушливої промови очільниці Наталинської територіальної громади, віце-президента Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області Олени Третяк, яка з подякою та глибокою шаною звернулася до воїнів: «Ми низько схиляємо голови перед відвагою всіх, хто пролив свою кров заради забезпечення миру, з честю виконував свій військовий обов’язок, не шкодуючи власного життя та здоров’я. Честь і слава вам, шановні ветерани Афганістану! Ми пам’ятаємо і завжди пам’ятатимемо про кожного воїна-інтернаціоналіста та про події тих років, адже це не лише незагоєна рана, це – засторога на майбутнє!»

Далі увазі присутніх було представлено тематичну концертну програму, підготовлену Мартинівським сільським будинком культури: флешмоб у виконанні учасників дитячого танцювального колективу, вокальні виступи амсамблю «Калинонька», солістів Будинку культури Михайла Мирошниченка, Ліни Мартинової, Дмитра Савінова. Юна артистка Анастасія Герасименко чуттєвим та проникливим вокалом вкотре зворушила публіку до сліз, а володарі Гран-прі Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів і фестивалів - зразковий аматорський дитячий театр естради «Вернісаж» Будинку техніки БУ «Укрбургаз» - зірвали найбурхливіші оплески публіки.

З кожним роком все далі історія відділяє нас від вогняних років афганської війни, але час непідвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності й вірності. Пам’ятати про подвиг тих, хто сьогодні не з нами, турбуватися про тих, хто втратив своє здоров’я у страшних війнах, - це наш святий обов’язок.

Фото без опису