Відпочинок учасників АТО/ООС та членів їх сімей у санаторно-курортних закладах Харківської області

  • 312

Відділ соціального захисту населення Наталинської сільської ради здійснює організацію відпочинку учасників АТО/ООС та членів їх сімей відповідно до Порядку використання коштів обласного бюджету на організацію відпочинку у санаторно-курортних закладах Харківської області осіб, які безпосередньо брали участь в антитерористичній операції чи здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, із відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях у районах її проведення, членів їхніх сімей та членів сімей загиблих учасників бойових дій, затвердженого рішенням Харківської обласної ради від 04.03.2021 № 43-VIII.

Проводиться організація відпочинку в санаторіях Харківської області «Роща» та «Ялинка» зазначених категорій осіб на наступні види відпочинку:

-14-денний відпочинок;

- короткотерміновий відпочинок (путівка вихідного дня);

- короткотерміновий відпочинок (путівка вихідного дня) членів сімей загиблих учасників бойових дій.

Для 14-денного відпочинку особи звертаються до відділу соціального захисту населення Наталинської сільської ради із письмовою заявою, до якої додають:

– копію паспорта громадянина України;

– копію довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків заявника;

– медичну довідку лікувальної установи щодо відсутності протипоказань для проходження відпочинку в санаторно-курортних закладах;

– копію документа про безпосереднє залучення до виконання завдань антитерористичної операції чи здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, із відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях в районах її проведення.

Короткотерміновий відпочинок (путівка вихідного дня) можуть пройти учасники АТО/ООС разом із членами сім’ї або самостійно.

До членів сімей належать дружина (чоловік), їхні неповнолітні діти (до 18 років), неповнолітні діти (до 18 років), які знаходяться під опікою або піклуванням особи та проживають разом з ним.

Права на отримання направлення на проходження відпочинку окремо від учасника антитерористичної операції члени їхніх сімей не мають.

Для короткотермінового відпочинку разом із письмовою заявою подається:

– копія паспорта громадянина України;

– копія довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків заявника;

– копія документа про безпосереднє залучення до виконання завдань антитерористичної операції чи здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, із відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях в районах її проведення.

Для короткотермінового відпочинку (путівка вихідного дня) члени сімей загиблих учасників бойових дій подають:

– письмову заяву;

– копію паспорта громадянина України;

– копію довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків заявника;

– копію посвідчення члена сім’ї загиблого (померлого) ветерана війни.

Для отримання більш детальної інформації звертайтеся до відділу соціального захисту населення Наталинської сільської ради, який знаходиться за адресою: вул. І. Сенченка, 89, с. Наталине, тел. (05744) 7-68-18.