Підпал сухої трави - це злочин!

  • 339

Шановні мешканці Наталинської громади!
Останнім часом спостерігається тенденція в бік збільшення виникнення пожеж на відкритих територіях (в екосистемах). Горять луки, узбіччя доріг, сміттєзвалища. Результатами виникнення пожеж є необережне поводження з вогнем (занесення вогню ззовні навмисно або по необережності).

Звертаємось до Вас з проханням НЕ ПРОВОДИТИ випалювання сухої рослинності та сміття під час господарювання на своїх присадибних ділянках. Адже неконтрольоване горіння може викликати перекидання вогню на житлові масиви.

Просимо повідомляти про паліїв до правоохоронних органів та підрозділів ДСНС.

За можливості проводьте превентивні бесіди із сусідами, які нехтують попередженнями.

Нагадуємо, що ЗА ВИПАЛЮВАННЯ СТЕРНІ, ЛУКІВ, ПАСОВИЩ, ДІЛЯНОК ЗІ СТЕПОВОЮ, ВОДНО-БОЛОТНОЮ ТА ІНШОЮ ПРИРОДНОЮ РОСЛИННІСТЮ, РОСЛИННОСТІ АБО ЇЇ ЗАЛИШКІВ ТА ОПАЛОГО ЛИСТЯ передбачена адміністративна відповідальність.

Крім того, з 3 березня 2022 року внесено зміни до Кримінального кодексу України, які посилюють відповідальність за злочин проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану.

Так у статті 113 «ДИВЕРСІЯ» до переліку злочинів, вчинених з метою ослаблення держави або інших дій, спрямованих на знищення людей чи завдання шкоди їхньому здоров'ю, відтепер додано і НАВМИСНІ ПІДПАЛИ, в тому числі й сухої рослинності.

Під час воєнного стану такі дії становлять додаткову небезпеку, відволікають від виконання бойових завдань підрозділів рятувальників, військових та правоохоронних органів, а відтак знижують обороноздатність країни.

Наголошуємо на ЗАБОРОНІ спалювання рослинності (в тому числі сухої), сміття та опалого листя на території Наталинської сільської ради.

Дотримуйтесь елементарних правил пожежної безпеки!

Не наражайте на небезпеку себе та оточуючих!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису