Відбулися засідання ТМО вчителів іноземних мов, інформатики та шкільних бібліотекарів Наталинської сільської ради

  • 407

Уже традиційним для освітян Наталинської громади є організація роботи з дітьми, колегами та батьками в онлайн-форматі.

Не став виключенням і цей тиждень, протягом якого відбулися засідання територіальних методичних об’єднань вчителів іноземних мов, інформатики та шкільних бібліотекарів.

Педагоги розглянули орієнтовні зразки типових завдань для контролю та оцінювання, проаналізували модельні програми, їх структуру, виділили спільні аспекти та відмінності у викладанні матеріалу. Ознайомились із нормативно-правовими документами, які урегульовують питання закінчення поточного навчального року у складних умовах.

У практичному блоці пройшли онлайн анкетування щодо планування роботи ТМО на новий навчальний рік. Особливу увагу вчителів було спрямовано на психологічну підтримку дітей у воєнний період: надані посилання на поради психологів ЮНЕСКО, на сайт  проєкту «Поруч», детально розглянуто корисні вправи щодо стресостійкості.

Про роль сучасної бібліотеки, пошук інноваційних форм, організація та особливості роботи шкільної медіатеки, нетрадиційні методи залучення читачів, креативний підхід до бібліотечної справи, організація дистанційної роботи – всі ці питання розглядалися в осередку бібліотекарів закладів загальної середньої освіти громади.

Заплановані на початку навчального року види робіт ТМО, спрямовані на зростання професійного розвитку наших педагогів, мали одну єдину мету – виховання, навчання і розвиток дітей, молодого покоління українців. Адже діти за своєю природою оптимісти і, не дивлячись ні нащо, наше завдання зараз - підтримати, заспокоїти та головне - навчити їх.

Фото без опису