Інформація для власників житла, які безкоштовно прихистили внутрішньо з переміщених осіб

  • 431

УВАГА! Інформація для власників житла, які безкоштовно прихистили внутрішньо з переміщених осіб території адміністративно-територіальної одиниці, на якій проводяться бойові дії та яка визначена в переліку, затвердженому розпорядженням Кабінету Міністрів України.

Постановою Кабінету Міністрів України від 19.03.2022 року № 333 затверджено «Порядок компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг».

На виконання Постанови КМУ Наталинська сільська рада проводить прийом заяв від власників житла, які безкоштовно прихистили ВПО.

ВАЖЛИВО! Компенсація надається за умови відсутності заборгованості власника жилого приміщення за житлово-комунальні послуги.

МІСЦЕ ПРИЙМАННЯ ЗАЯВ: Наталинська сільська рада, с. Наталине, вул. Свято-Троїцька, буд. 39-А; по старостинських округах згідно з графіком.

УМОВИ НАДАННЯ КОМПЕНСАЦІЇ:

  • реєстрація житла на веб-порталі «Прихисток» (самостійно чи за допомогою працівника сільської ради);
  • наявний пакет документів: паспорт та код власника; документ про право власності на житло; реквізити банківського рахунку, на який буде нараховуватись компенсація; документ, що підтверджує відсутність заборгованості за житлово-комунальні послуги за надане для ВПО жилого приміщення (це може бути довідка з комунальних підприємств чи остання квитанція за оплату послуг);
  • візит під час подання заяви усіх ВПО з документами, що підтверджують особу (паспорт, свідоцтво про народження дітей).

Заяви з повним пакетом документів подаються щомісячно до 5 числа кожного місяця.

Власник житла надає письмову згоду на обробку персональних даних.

Заява розглядається протягом п’яти робочих днів із дня її отримання. Протягом цього строку уповноважені особи сільської ради проводять наведених у заяві відомостей з відвідуванням місця розміщення ВПО з метою перевірки факту розміщення, його безоплатності, кількості розміщених осіб та умов їхнього проживання; документів. Після чого сільська рада подає заяву до Харківської обласної військової адміністрації. Обласна ВА надсилає інформацію до Мінрегіону для опрацювання питання виділення фінансування.

З метою отримання більш повної інформації радимо Вам опрацювати Постанову КМУ № 333 від 19.03.2022 року та отримати інформацію на веб-порталі «Прихисток».

Фото без опису