У Наталинській територіальній громаді відбулася інформаційна сесія з навчання щодо ризиків від мін та вибухонебезпечних предметів - Explosive Ordnance Risk Education (EORE)

  • 507

З метою підвищення безпекової складової на території України, а саме реалізації гуманітарних проєктів у сфері протимінної діяльності, інструкторами ГО «Асоціація саперів України» у Наталинській територіальній громаді проведено інформаційну сесію з навчання щодо ризиків від мін та вибухонебезпечних предметів - Explosive Ordnance Risk Education (EORE), адже у сучасних реаліях ця тематика, на жаль, набуває все більшої актуальності.

Головною метою проєкту «Розвиток потенціалу EORE Україні», який наразі реалізує Асоціація, є підвищення безпеки місцевого населення та підготовка внутрішньо переміщених осіб для безпечного повернення до своїх домівок шляхом проведення сертифікованими ЕORE тренерами подальшого навчання щодо ризикiв вiд вибухонебезпечних предметів. Проєкт здійснюється за фінансуванням донора у партнерстві з міжнародною неприбутковою організацією Mines Advisory Group (MAG).

Основну цільову аудиторію тренінгового заходу, який відбувся 3 серпня на території Наталинської громади, склали директори закладів загальної середньої освіти, відповідальні особи з питань безпеки життєдіяльності та цивільного захисту освітніх закладів, старости громади, а також працівники сільської ради. У подальшому набуті знання і навички дозволять їм проводити заняття з безпекових питань, зокрема з попередження ризиків, пов'язаних із вибухонебезпечними предметами, для відповідної цільової аудиторії - насамперед для дітей, учнів та місцевих мешканців.

Під час заходу інструктори надали всю необхідну інформацію, демонструючи безліч навчальних слайдів, а слухачі мали змогу на місці задавати питання і вирішувати проблемні моменти стосовно курсу, які, як правило, стосувались технічної частини.

Дякуємо представникам ГО «Асоціація саперів України» за проведення цікавого та змістовного навчання, адже саме за рахунок організації ефективної систематичної підготовки значно підвищується рівень безпеки серед населення шляхом більшої обізнаності щодо загроз та свідомої зміни поведінки на безпечну, адже це – врятовані життя та здоров’я українців. Консолідація зусиль для загальної справи – ось один із дієвих механізмів вирішення проблем протимінної діяльності України.

Фото без опису