Всеукраїнський проєкт «Мішечок» запрошує долучитися до перемоги на екологічному фронті та стати частиною руху ековідповідальних громадян

  • 77

Кожен український школяр та його родина вже сьогодні може стати на шлях екосвідомості та врятувати свою країну та планету від катастрофи – тотального забруднення пластиком.

Мета – поширення екозвички користуватися багаторазовими торбинками та відмови від поліетилену, таким чином зменшити негативний вплив на навколишнє середовище.

До 25 листопада 2022 року організатори закликають шити екомішечки для користування в повсякденному житті, запрошуються активні учні та їхні родини з усіх областей в Україні та закордоном.

У межах проєкту відбудеться конкурс серед учнівської молоді, шкіл та позашкільних навчальних закладах з індивідуальними та колективними номінаціями.

Головний подарунок отримає школа, учні якої пошиють найбільшу кількість мішечків, – принтер для сублімаційного друку.

Для колективних учасників додатково необхідно ознайомитися з положенням та заповнити анкету за посиланням до 25 листопада 2022 року.

«Будьте активними, креативними та екологічно відповідальними. Шийте мішечки, користуйтесь ними в побуті, діліться в соціальних мережах. Можливо, саме ваш мішечок стане трендом, який підхоплять українці та жителі планети Земля», – прокоментувала голова організаційного комітету Всеукраїнського проєкту «Мішечок» Юлія Мархель.

Умови участі: пошити мішечки, зробити фото або відео створеного мішечка, опублікувати в соціальних мережах з хештегами #schoolrecyclingworld #мішечокSRW #пакетнепотрібен #мішечок й відмітити сторінки організаторів: https://www.facebook.com/letsdoitukraineecohttps://www.facebook.com/Schoolrecyclingworldhttps://www.instagram.com/letsdoitukrainehttps://www.instagram.com/schoolrecyclingworld.

Такі роботи будуть  автоматично брати участь в індивідуальних розіграшах подарунків. 

Переможців оголосять 30 листопада 2022 року в новинах на сайті schoolrecyclingworld.org

Організатор проєкту – громадська організація «Міжнародний молодіжний рух «School Recycling World» спільно з Всеукраїнським молодіжним рухом «Let’s do it Ukraine». Проєкт відбувається в межах реалізації довгострокового всеукраїнського проєкту «Чисті пляжі разом!» за сприяння Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Міністерства освіти і науки України, Українського державного центру позашкільної освіти, Національного еколого-натуралістичного центру та за підтримки генерального партнера – компанії PepsiCo Україна. 

Нагадаємо, що у 2020 році учасники проєкту разом пошили 18 441 мішечок, а у 2021 році за один навчальний тиждень 21 873 учасники з 24 областей пошили 47 269 мішечків, якими й дотепер користуються в повсякденному житті.

Організатори закликають підписатися на їхні сторінки та слідкувати за перебігом конкурсу. Долучайтеся до проєкту, поділіться результатами зі своїми друзями в соціальних мережах. 

Екологічно відповідально до Перемоги!

Фото без опису