У Наталинській громаді відбувся навчальний тренінг «Захисти себе»

  • 98

16 листопада, на виконання Державної цільової програми «Молодь України» на 2021-2025 роки, у рамках обласної акції «Захисти себе», до Наталинської громади завітали представники Харківського обласного центру молоді разом з фахівцями Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування та швидкого реагування ДСНС України. Метою навчального заходу, який відбувся на базі Наталинського ліцею, стало надання базових знань і практичних навичок домедичної допомоги, пожежної, хімічної та радіологічної безпеки.

Фахівці Державної служби України з надзвичайних ситуацій провели тренінгове навчання, в ході якого учасники ознайомилися з роботою оперативно-рятувальної служби України; порядком дій при виникненні надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру; навичками надання першої долікарської допомоги потерпілому; використання рятувального спорядження; знаннями з пожежної, хімічної, радіологічної та мінної безпеки. Кожен із тренерів згаданих напрямів лаконічно і доступно доніс навчальний матеріал до слухачів. Практичні навички закріпили у блоці домедичної допомоги, де навчилися накладати турнікет при кровотечах, правильно фіксувати положення тіла потерпілого, робити непрямий масаж серця (прості реанімаційні заходи) тощо.

За результатами навчання слухачі отримали сертифікати учасника тематично-навчальної програми «Центр практики безпеки «ТехноПарк».

Наталинська сільська рада щиро вдячна комунальній установі «Харківський обласний центр молоді» та Міжрегіональному центру гуманітарного розмінування та швидкого реагування ДСНС України за організацію та проведення тренінгу, корисні актуальні знання, досвід і базове уявлення про те, як захисти себе і своїх близьких у разі надзвичайної ситуації.

Фото без опису