Харчування під час онлайн-навчання

  • 123

Фото без опису

Харчування під час онлайн-навчання

Дистанційне навчання внесло багато коректив у життя учнів, батьків та педагогів. Батьки мають взяти на себе відповідальності щодо харчування дітей вдома.

Сплануйте прийоми їжі

У МОН наголошують, що режим є одним із найважливіших складових під час харчуванні дітей. Дітям шкільного віку потрібно три стандартні прийоми їжі плюс один-два перекуси.

Дотримуйтеся питного режиму

Важливо, щоб вода була в доступі протягом онлайн-навчання та особливо під час виконання фізичних навантажень.

 

Кількість рідини для дітей шкільного віку зумовлена відчуттям спраги.

Гарячі напої теж мають споживатися дітьми, однак, бажано без доданого цукру. Соки слід обмежити до однієї склянки на день.

Діти мають вживати різноманітні овочі – свіжі, приготовлені, морожені або консервовані без значного вмісту солі. Варто дотримуватися пропорції у 100 г на кожен основний прийом їжі тричі на день.

Таку ж калькість фруктів та ягід теж потрібно додати до раціону. Також можна додавати морожені, консервовані фрукти і ягоди без додавання великої кількості цукру, а також сушені ягоди з фруктами.

Ще одним важливим компонентом харчування дітей є крупи – каші, цільнозерновий хліб, макаронні вироби. Близько 150 г для молодшого шкільного віку і 200 г – для старшого.

Також для забезпечення фізіологічного росту та розвитку організму у дитячому і підлітковому віці слід щоденно споживати три порції молочних продуктів, одне куряче яйце, два-три рази на тиждень – рибу, два-три рази на тиждень – м’ясо птиці, один-два рази на тиждень – червоне м’ясо.

Додаткові особливості харчування

Для перекусів можна використовувати овочі, фрукти, сушені фрукти і ягоди, горіхи та насіння, цільнозернові крекери тощо.

У якості солодощів експерти рекомендують дотримуватися пропорції, що становить менше 10% від загальної добової калорійності.

Також варто звернути увагу на сіль у раціоні дитини. Рекомендовано споживати менше трьох грамів солі, а школярі старших вікових груп не більше п’яти грамів на день.

Інші харчування

Всі харчування