Як вступити до штурмових бригад «Гвардії Наступу» - покрокова інструкція

  • 79

Стартував набір до національної рекрутингової кампанії «Гвардія Наступу». Відповідно до власних ідеологічних переконань можна обрати одну з 8 сформованих бригад.

Для зручності фахівці з комплектування персоналу прийматимуть та консультувати добровольців в Центрах надання адміністративних послуг. Наразі людей приймають в установах міста Лозова, Красноград, Богодухів, Мерефа та Зміїв. До бригад можуть долучитися добровольці віком від 18 до 60 років.

«Наразі послуги із консультації та запису добровольців надаються у 5 ЦНАПах Харківської області. Усі вони забезпечені компетентними фахівцями Нацгварді, Нацполіції та Держприкордонслужби. Якщо попит на вступ до лав сформованих бригад буде рости, ми будемо розширювати мережу ЦНАПів, де надаватимуть ці послуги», – зазначив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Охочих проконсультують представники відомств у Центрах надання адмінпослуг. Після цього доброволець може обрати ту чи іншу бригаду для подальшого несення служби.

«Першочергово нам потрібні високовмотивовані та патріотично налаштовані бійці. Як показує практика, саме такі люди виконують надскладні завдання, а це нам і потрібно для перемоги. Відповідно до профілю, наші фахівці зможуть запропонувати посади в підрозділі після відбору», – зазначив начальник ГУ НП в Харківській області Володимир Тимошко.

За його словами, після консультації, кожен доброволець має заповнити відповідну анкету. Після цього, в обов’язковому порядку треба пройти військову медичну комісію. Крім того, процедура відбору передбачає проведення співбесіди.

Після відбору добровольців та формування штату штурмових бригад, триватиме вишкіл та бойове злагодження бійців. Фахівці профільних підрозділів зазначають, що бійців даних штурмових підрозділів забезпечуватимуть найновішим спорядженням та зброєю.

Матеріали з сайту Харківської ОВА: https://kharkivoda.gov.ua/news/119482