Красноградська філія Харківського обласного центру зайнятості інформує громадян працездатного віку про те, що розширено доступність програми по наданню ваучерів на навчання для громадян, які не зареєстровані у службі зайнятості як безробітні

  • 65

Документ дає право пройти перепідготовку, підвищити кваліфікацію за професіями та спеціальностями у закладах освіти.

Ваучер безоплатно можуть отримати від служби зайнятості громадяни, які мають професійно-технічну або вищу освіту.

Підвищення професійного рівня проходить за затвердженим переліком професій та спеціальностей – https://is.gd/pE1FqE.

Ваучером на навчання можуть скористатись (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/207-2013-%D0%BF#Text):

- особи віком старше 45 років, страховий стаж яких становить не менше 15 років;

- особи, звільнені з військової служби (крім військовослужбовців строкової служби), служби в органах внутрішніх справ тощо у зв’язку із скороченням чисельності, штату або за станом здоров’я до досягнення ними пенсійного віку;

- особи, звільнені з військової служби після участі у проведенні антитерористичної операції, здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони тощо до досягнення ними пенсійного віку та за умови звернення протягом трьох років з дня звільнення;

- внутрішньо переміщені особи працездатного віку за відсутності підходящої роботи;

- особи з інвалідністю за відсутності підходящої роботи;

- особи, які у період дії воєнного стану в Україні отримали поранення внаслідок військової агресії.

Також ваучер мають право отримати громадяни, які були позбавлені особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України.

З початку поточного року 18 громадян Красноградської та Наталинської громад вже підвищили кваліфікацію за рахунок ваучера:

- за професією «Кухар» за напрямом «Організація дитячого харчування FOOD SAFETY в ЗДО та ЗЗСО, система HACCP»;

- за спеціальністю « Медсестринство» за циклами «Педіатрія», «Дієтологія», «Підвищення кваліфікації старших медичних сестер»; «Основи комп´ютерної грамотності для роботи в медичних установах».

Красноградська філія ХОЦЗ запрошує громадян працездатного віку скористатися можливістю отримати ваучер для проходження безкоштовного навчання та підвищити власну конкурентоспроможність на ринку праці.

Додаткову інформацію щодо порядку надання ваучера можна отримати у фахівців філії за адресою: м. Красноград, вул. Соборна, 81А або за телефонами: 0574473287; 0574471311, 0994617182.

Фото без опису