28 квітня в світі відзначають Всесвітній день охорони праці

  • 44

Міжнародна організація праці оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці для того, щоб привернути увагу світової громадськості до масштабів проблеми, а також до того, яким чином створення та просування культури охорони праці може сприяти зниженню щорічної смертності на робочому місці. Вперше цей день відзначили в 2003 році.

28 квітня (у Всесвітній день охорони праці - World Day for Safety and Health at Work), відповідно до Указу Президента України від 18.08.2006 № 685/2006, у нашій країні відзначають День охорони праці.

Цьогорічний девіз - «Безпечне та здорове робоче середовище - основний принцип та право на роботі» (A Safe and healthy working environment as a fundamental principle and right at work).

День охорони праці у нашій країні запроваджено з метою привернення уваги суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання до питань охорони праці, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням в Україні.

З початком повномасштабного російського вторгнення в Україну питання безпеки праці набуло нового значення. Тисячі підприємств продовжують функціонувати, незважаючи на додаткові щоденні ризики та випробування.

Організувати охорону праці в умовах воєнного стану - надскладне завдання, до виконання якого потрібно підготуватися належним чином. Адже значущість результатів будь-якої діяльності не може бути вище цінності здоров’я та життя працівника.

Фото без опису