До уваги бажаючих отримати мікрогрант на створення або розвиток власного бізнесу!

  • 33

Кабінет Міністрів України уточнив критерії визначення осіб, які мають право подати заяву на отримання грантів на створення або розвиток власного бізнесу.

Відтепер суб’єкти господарювання з територій можливих бойових дій також можуть претендувати на отримання грантів. Перелік таких територій визначається Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Завдяки чому мешканці та представники бізнесу Харківщини мають можливість взяти участь у проєкті «Власна справа», що реалізується в рамках державної програми «єРобота».

За цією програмою можна отримати мікрогрант від 50 до 250 тис. гривень. Обов’язковою умовою є створення 1-2 нових робочих місць залежно від суми мікрогранту.

Подати заяву на отримання коштів через портал «Дія» мають право фізичні особи, фізичні особи-підприємці та юридичні особи.

Мікрогранти надаються на покриття таких напрямів витрат: придбання меблів, обладнання, необхідного для провадження господарської діяльності; закупівлю ліцензійного програмного забезпечення, сировини, матеріалів, товарів та послуг, пов’язаних з реалізацією бізнес-плану (не більше 50% від суми мікрогранту); послуги маркетингу та реклами (не більше 10% від суми мікрогранту); орендна плата за нежитлове приміщення (не більше 25% від суми мікрогранту); орендна плата за обладнання (не більше 10% від суми мікрогранту).

Більш детальну інформацію щодо отримання мікрогрантів можна дізнатись у фахівців Красноградської філії Харківського обласного центру зайнятості за адресою: м. Красноград, вул. Соборна, 81А, або за тел.: 050-988-10-59, 099-461-71-82.

Фото без опису