Увага: використання, розповсюдження та реалізація піротехнічних виробів у період свят заборонені!

  • 118

 

До уваги мешканців громади!

Наталинська сільська рада нагадує про заборону використання, розповсюдження та реалізацію піротехнічних виробів у період свят (законопроєкт №7438 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання та обігу піротехнічних виробів», який спрямований на забезпечення здоров’я та безпеки людей і тварин шляхом обмеження продажу, передачі та використання піротехнічних виробів).

Документ вносить зміни у такі законодавчі акти: Закон України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» (ст. 24), Закон України «Про захист тварин від жорстокого поводження» (ст. 18 та 25), зокрема:

• деталізацію суб’єктів, уповноважених на здійснення контролю за використанням піротехнічних виробів іншими особами;

• введення поняття «піротехнічний виріб» замість «піротехнічний засіб»;

• заборону використання та продаж феєрверків, зокрема салютів та петард, окрім феєрверків класу F1, які мають дуже низький рівень небезпеки і незначний рівень шуму, що не перевищує 60 дБ;

• вікове обмеження щодо купівлі феєрверків класу F1 (16 років);

• регулювання використання й продажу сценічних піротехнічних виробів;

• заборону використання щодо тварин будь-яких піротехнічних виробів та будь-яких феєрверків, зокрема салютів та петард під час проведення спортивних, видовищних заходів, відео- та фотозйомок.

Порушників, які ігнорують обмеження, притягуватимуть до адміністративної відповідальності, зокрема:

статтею 195-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) передбачена відповідальність за порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів. Це тягне за собою накладення штрафу від 595 до 1 020 грн. з конфіскацією піротехнічних засобів.

Якщо ці дії вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за таке правопорушення, то передбачена відповідальність у вигляді накладення штрафу від 1 020 до 1 700 грн. з конфіскацією піротехнічних засобів.

Крім того, статтею 182 КУпАП також передбачена відповідальність за порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях. Це тягне за собою попередження або накладення штрафу: на громадян – від 85 до 255 грн., на посадових осіб та громадян – суб’єктів господарської діяльності – від 255 до 510 грн.

Якщо ці дії вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за такі ж порушення, то передбачено відповідальність у вигляді накладення штрафу: на громадян від 255 до 510 грн. із конфіскацією звуковідтворювальної апаратури, піротехнічних засобів, інших предметів порушення тиші, на посадових осіб та громадян – суб’єктів господарської діяльності – від 850 до 2 550 грн. із конфіскацією звуковідтворювальної апаратури, піротехнічних засобів, інших предметів порушення тиші.

Перераховані заходи сприятимуть укріпленню громадського порядку та безпеки, захисту населення від негативних наслідків використання піротехнічних виробів, посиленню боротьби з жорстоким поводженням з тваринами та наближенню українського права до права Європейського Союзу.

Фото без опису

 

Інші оголошення

Всі оголошення