Здійснено огляд готовності закладів освіти Наталинської сільської ради до роботи у 2023-2024 навчальному році

  • 165

В умовах повномасштабної збройної агресії російської федерації проти України та введення воєнного стану місцеві органи влади та заклади освіти здійснюють відповідні кроки щодо законодавчого, нормативно-правового врегулювання питань та виконання заходів, що направлені на забезпечення безпечного функціонування закладів освіти, організації освітнього процесу, оновлення змісту освіти, захисту прав здобувачів освіти та педагогічних працівників.

З метою своєчасної підготовки матеріально-технічної бази закладів освіти до нового навчального року, роботи в осінньо-зимовий перiод, перевірки на предмет готовності до організації навчання, забезпечення безпеки учасників освітнього процесу засновник зобов’язаний організувати та провести огляд готовності закладів освіти до роботи у новому навчальному році за відповідними програмами.

8 та 9 серпня робочою комісією на чолі із секретарем Наталинської сільської ради Наталією Кидонь, у складі представників відділу освіти, працівників сільської ради, КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Наталинської сільської ради», Красноградського РУ ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області, ВЗНС Красноградського РУ ГУ ДСНС України в Харківській області, КП «Харківспецсервіс», обстежено приміщення закладів освіти громади на рахунок безпеки, перевірено організацію роботи з охорони праці, санітарний стан закладів.

В процесі огляду профільними спеціалістами надано консультації щодо оптимізації безпечної організації освітнього процесу у закладах загальної середньої освіти Наталинської сільської ради у 2023-2024 навчальному році.

За результатами перевірки заклади освіти Наталинської громади відповідають санітарно-гігієнічним нормам та мають необхідне матеріально-технічне забезпечення.

У Наталинській громаді освітній процес 2023-2024 навчального року буде організовано у дистанційному форматі, адже безпека та комфорт здобувачів освіти на часі та у пріоритеті.

Фото без опису