У Наталиному відкрили Алею Слави

  • 204

Сумно від того, що білими лебедями в небеса відлітають найкращі. Цвіт української нації. Безстрашні, мужні наші Герої, що віддали найдорожче - своє життя - за свободу рідної землі.

Сьогодні, 01.09.2023 р., у Наталиному відкрили Алею Слави зі світлинами загиблих Захисників, які поклали свої життя за свободу України від навали московської орди.

До заходу долучилися рідні і близькі полеглих військовослужбовців та пересічні мешканці Наталинської громади – усі сьогодні прийшли, аби віддати честь і шану полеглим у російсько-українській війні Героям, які заслуговують, щоб їх пам’ятали.

«Сум і біль у всій нашій громаді, але найбільше горе - в сім'ях воїнів, які загинули. Осиротіли діти, овдовіли дружини, матері втратили синів. Сьогодні ми вшановуємо їхню пам'ять на цій Алеї Слави - алеї еліти української нації. Кожен повинен усвідомити: наші воїни пішли на війну, аби захистити не тільки свої родини, а й усю країну. Ми ніколи не забудемо їхній подвиг. Слава Героям-Захисникам!» - звернулася до присутніх очільниця Наталинської громади Наталія Кидонь.

Далі слово мали начальник групи морально-психологічного забезпечення Красноградського районного центру комплектвання та соціальної підтримки - майор Олександр Іванченко, а також депутат Наталинської сільської ради VIII скликання, боєць спецпідрозділу KRAKEN Михайло Коваленко, які висловили щирі слова скорботи, вдячності та шани пам’яті полеглих Воїнів.

На завершення церемонії присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання та покладанням квітів, після чого ієрей Микола, настоятель Свято-Троїцького храму с. Наталине, провів церемонію освячення місця вшанування загиблих у російсько-українській війні Захисників.

Відтепер, йдучи центром Наталиного, кожен перехожий неодмінно зупинятиме погляд на світлинах земляків, Героїв – Захисників, запам’ятовуючи їхні імена, вдивляючись у їхні очі…

Бережімо світлу пам’ять про подвиг загиблих Героїв! Наталинська громада поклала на вівтар свободи, гідності та незалежності життя своїх кращих синів, імена яких навічно викарбувані у наших серцях…

Згадаймо у молитвах усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. Хай пам'ять усіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі!

Пам’ятаємо. Слава Героям!

Фото без опису