Формування Ради з питань ВПО

  • 96

 

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 4 серпня 2023 року № 812 «Про затвердження Типового положення про Раду з питань внутрішньо переміщених осіб» Наталинською сільською радою проводиться робота по формуванню Ради з питань внутрішньо переміщених осіб Наталинської теоиторіальної громади (далі-Рада ).

Склад Ради утворюється у кількості 18 осіб, з яких:

- представників виконкому та його структурних підрозділів - 6 осіб;

- внутрішньо переміщених осіб - 9  осіб;

- представників громадських об’єднань, які провадять діяльність у сфері забезпечення та захисту прав внутрішньо переміщених осіб, - 3 особи.

Відбір членів Ради здійснюється на підставі поданих до виконкому внутрішньо переміщеними особами та представниками громадських об’єднань документів в електронній та паперовій формі, а саме:

- заяви у довільній формі;

- документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України, або відображення в електронній формі інформації, що міститься у документах, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, сформованих засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія) або єДокумент;

- документа про освіту (за наявності);

- мотиваційного листа кандидата, в якому викладаються обґрунтування для обрання його до складу Ради;

- відомостей про контактний номер телефону та адресу електронної пошти кандидата (за наявності);

- довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи або електронної довідки, яка підтверджує факт внутрішнього переміщення і взяття на облік такої особи, на електронному носії, критерії якого підтримують використання  мобільного  додатка  Порталу  Дія (Дія)  (за  наявності технічної можливості), або листа громадського об’єднання щодо включення до складу Ради представника громадського об’єднання.

Така рада діє на добровільних, позапартійних і волонтерських засадах.

Тому для формування складу Ради з питань ВПО запрошуються внутрішньо переміщені особи, місцем фактичного проживання яких згідно з довідкою про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи є Наталинська територільна громада.

Документи щодо включення осіб до складу Ради подаються до Наталинської сільської ради, за адресою: с. Наталине, вул. Сенченка І., 89.

Фото без опису