Примножуємо зелені насадження рідного краю!

  • 46

Сьогодні працівники Наталинської сільської ради та Наталинського лісництва долучилися до всеукраїнської «зеленої» ініціативи – висадили майже 23 000 саджанців дуба звичайного на загальній площі 5 гектар колишнього сінокосу у с. Маховик.

Щорічна участь у таких акціях вже стала доброю традицією громади, адже, посадивши дерева, ми усі долучаємося до доброї справи, яка служитиме майбутнім поколінням.

Наша мета – принагідно долучатися до озеленення Наталинської громади і тим самим збільшувати генофонд зелених насаджень на території її населених пунктів.

Незважаючи на війну, ми активно продовжуємо піклуватися про «легені планети», адже дерева не тільки виробляють кисень, але й затримують пил та шкідливі речовини. Один дуб дає кисню на 11 осіб, а також виробляє фунгіциди, які вбивають мікроби. Також дуб – джерело вологи у посушливий період.

Після детального інструктажу від лісівників працівники сільської ради завзято стали до праці. Як виявилося, саджати пагінці дубів - справа не з легких: якщо посадити саджанець неправильно, то дерево не виросте. Тож слід ретельно розпушити грунт і, зібравши усі корінці докупи, рівно висадити їх в лунку. А для того, щоб із однорічного саджанця дуба виріс могутній велетень, потрібно майже 90 років.

Отже, справу зроблено! Щиро дякуємо учасникам екологічної ініціативи за примноження зелених насаджень рідного краю!

Нехай молоді дуби, які уособлюють в собі українську мужність, силу, незламність, віру в Перемогу, стануть символом нового життя!

Фото без опису