Держава продовжує цифрову трансформацію соціальної сфери

  • 32

Цифровізація соціальної сфери значно спрощує життя українців. Адже соціальні послуги - одні з найпопулярніших та найзатребуваніших в Україні. Щодня сервісами користуються тисячі людей. Якщо раніше для отримання соцпослуг потрібно було збирати безліч паперів, ходити в держоргани та стояти в чергах, то зараз отримати необхідні послуги можна онлайн. Подача документів для оформлення соціальних виплат є  доступною завдяки єдиному порталу державних послуг «Дія» та онлайн-сервісу офіційного сайту Міністерства соціальної політики. Зазначаємо – на заяву та документи, що подаються в електронній формі, накладається кваліфікований електронний підпис заявника.

На порталі Дія доступні такі  види допомоги для сімей з дітьми:

  • допомога при усиновленні дитини – для батьків, які усиновили дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування;
  • допомога на дітей, хворих на тяжкі захворювання, яким не встановлено інвалідність;
  • допомога особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю, яка призначається на весь час інвалідності;
  • допомога на дитину одинокій матері або батьку – для одиноких усиновлювачів чи одиноких матерів або батьків, які не перебувають у шлюбі.

Також додаток «Дія» та  «Електронний сервіс» на офіційному веб-сайті Міністерства соціальної політики дає змогу подати заяву для:

Держава продовжує цифрову трансформацію соціальної сфери, що покликана спростити процедури оформлення різних видів соціальної допомоги. Таким чином, створюються умови, щоб процес був максимально доступним та комфортним для людей.

 

Фото без опису