Відбулася інформаційна сесія Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування та швидкого реагування ДСНС України

  • 49

Україна увійшла до переліку країн, найбільш забруднених мінами: приблизно 30 % її території є потенційно небезпечними через вибухонебезпечні предмети. Активні бойові дії у різних частинах країни призводять до зростання небезпеки для нашого життя, а шкода, якої можуть завдати ці предмети, непоправна і навіть смертельна. На жаль, нині і ще тривалий час в Україні надзвичайно актуальними будуть знання і вміння з мінної безпеки.

З метою реалізації на території Харківської області заходів, спрямованих на підвищення ефективності захисту населення, територій, навколишнього природнього середовища, майна, матеріальних і культурних цінностей від надзвичайних ситуацій воєнного характеру, повʼязаних зі збройною агресією російської федерації проти України, для підвищення рівня обізнаності населення щодо мінної безпеки та зниження кількості інцидентів, повʼязаних із вибухонебезпечними предметами, Міжрегіональним центром гуманітарного розмінування та швидкого реагування ДСНС України, який є сертифікованим оператором протимінної діяльності, 1 лютого 2024 року для працівників Наталинської сільської ради, керівників закладів освіти та комунальних установ громади організовано навчання по попередженню ризиків з питань протимінної діяльності.

Під час інформаційної сесії фахівець з протимінної діяльності надав слухачам усю необхідну інформацію, демонструючи безліч навчальних слайдів, детально окреслив правила поводження з вибухонебезпечними предметами, а також доступно довів до відома присутніх розгорнутий алгоритм дії населення під час обстрілів.

По закінченню навчання всі учасники отримали наочний роздатковий матеріал.

Дякуємо Міжрегіональному центру гуманітарного розмінування та швидкого реагування ДСНС України за проведення цікавого та змістовного інформаційного заходу, адже саме за рахунок організації ефективної систематичної підготовки значно підвищується рівень безпеки серед населення шляхом більшої обізнаності щодо загроз та свідомої зміни поведінки на безпечну, бо це – врятовані життя та здоров’я українців.

Консолідація зусиль для загальної справи – ось один із дієвих механізмів вирішення проблем протимінної діяльності України.

Фото без опису