Управління соціального захисту населення Красноградської РДА надає консультації прийомним та опікунським сім’ям громади

  • 63

Кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, є одним з критеріїв, за яким визначають стан захисту прав дитини та її благополуччя в державі.

Держава забезпечує пріоритет сімейного виховання та створює умови для його розвитку, надаючи сім’ям, які приймають на виховання дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, матеріальну та соціальну підтримку.

15 лютого 2024 року у Наталинській сільській раді відбулася робоча нарада щодо порядку надання документів та нарахування виплат на дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які проживають в прийомних сім’ях, ДБСТ,  опікунських сім’ях.

У заході взяли участь заступник начальника Наталинської СВА Оксана Василенко, начальник управління соціального захисту населення Красноградської РДА Світлана Гонтар, працівники ЦНАП, служби у справах дітей та КЗ «Центр соціальних служб» Наталинської сільської ради, а також представники прийомних та опікунських сімей Наталинської громади.

Під час обговорення нагальних питань начальником управління соціального захисту населення надано вичерпну консультацію та розгорнуті роз’яснення щодо алгоритму оформлення документів та нарахувань виплат для вищезазначених категорій, що має дещо спростити саму процедуру для таких сімей.

Фото без опису

Фото без опису