У Наталинській СВА відзвітували про фінансування, спрямоване на допомогу Збройним Силам України

  • 100

7 березня 2024 року під головуванням начальника Наталинської СВА Володимира Птишника відбулася нарада з депутатським корпусом та членами виконавчого комітету Наталинської сільської ради щодо стану та перспектив розвитку громади в умовах воєнного стану.

Володимир Олександрович проаналізував результати соціально-економічного розвитку громади у 2023 році, а також окреслив план дій сільської військової адміністрації, який планується до реалізації у 2024-му році, зокрема, це організація офлайн-навчання на території громади, капітальний ремонт укриттів та будівництво захисних споруд у закладах освіти.

Під час інформування щодо використаних коштів у 2024 році Володимир Олександрович наголосив, що в умовах воєнного стану немає нічого важливішого, ніж підтримка ЗСУ та допомога нашим військовослужбовцям, які щодня ведуть героїчну боротьбу з російським агресором.

З цією метою на місцевому рівні у громаді затверджено «Програму підтримки військовослужбовців, членів їх сімей та членів сімей загиблих військовослужбовців, які зареєстровані на території Наталинської сільської ради на 2024 рік», а також приймаються важливі рішення щодо матеріальної допомоги військовим та членам їх сімей. 

У своїй доповіді начальник СВА зазначив, що на відсіч збройної агресії станом на 01.03.2024 року виділено кошти в сумі 9 418 600 грн.:

1. Допомоги військовослужбовцям та їхнім членам сім’ї в сумі 250 000 грн., а саме: 
- 250 000 грн - надання одноразової грошової допомоги особам, які з 2024 року проходять військову службу за контрактом, що зареєстровані або фактично проживають не менше 5 років на території Наталинської сільської ради;
2. Придбання на потреби військових в сумі 2 318 600 грн., а саме:
- 250 000 грн. - військовій частині на придбання металошукачів; 
- 451 000 грн. - військовій частині на придбання квадрокоптерів І Mavik 3 Thermal з тепловізором;
- 107 600 грн. - Харківському обласному територіальному центру комплектування та соціальної підтримки на придбання тепловізорів, кронштейнів для телевізорів, компʼютерів (системний блок), моніторів, клавіатури, мишок компʼютерних, фільтрів, адаптерів USB HDMI, HDMI кабелів;
- 1 000 000 грн. - на придбання квадрокоптерів DJI Mavik3 Т військовій частині;
- 510 000 грн - на придбання портативного радіоелектроного засобу протидії безпілотним літальним КВЕРТУС AD G-6+ військовій частині.
3. Субвенція на потреби військових склала 6 850 000 грн.

Володимир Птишник підкреслив, що одним із пріоритетних векторів діяльності сільської військової адміністрації є забезпечення на належному рівні усіх сфер життєдіяльності населених пунктів громади та підтримка мешканців громади, адже в умовах воєнного стану - це не просто необхідність, викликана важкими реаліями сьогодення, це обов'язок представників влади, що мають докладати максимум зусиль для надання всебічної підтримки та допомоги як місцевому населенню, так і ВПО.

Очільник СВА закликав депутатський корпус та членів виконавчого комітету Наталинської сільської ради активно долучатися до обговорень та вирішення нагальних питань громади, з якими вона стикається під час воєнного стану, адже наразі міць українців – у єдності.

Наприкінці робочої зустрічі Володимир Олександрович відповів на запитання присутніх і зазначив, що створення сприятливих умов для проживання мешканців, забезпечення безперебійної роботи усіх служб, підтримка ЗСУ, військових та їхніх сімей, соціальна допомога мешканцям, які опинилися у складних життєвих обставинах, і надалі залишатимуться пріоритетними векторами діяльності Наталинської сільської військової адміністрації.

Не зупиняємося, надалі працюємо задля Перемоги!
Слава Збройним Силам України! Слава Україні!

Фото без опису