ГО "Спілка ветеранів АТО" презентувала проєкт "Реінтеграція ветеранів. Слобожанщина"

  • 111

Ефективне та повноцінне повернення ветеранів у громадянське суспільство та мирне життя - це величезна соціальна проблема, яка потребує цілеспрямованих дій органів влади та неурядових організацій аби в подальшому вона не стала кричущою проблемою на десятиліття для всього українського суспільства.

19 березня 2024 року в Наталинській СВА відбулася зустріч ветеранів війни та членів їх сімей з представниками Харківської обласної громадської організації "Спілка ветеранів АТО". Метою зустрічі стало інформування ветеранів, членів їх родин, членів сімей загиблих під час війни з рф щодо реалізації проєкту "Реінтеграція ветеранів. Слобожанщина". 

Можливості проєкту представили  голова ГО "Спілка ветеранів АТО " Юрій Даніленко, менеджер з комунікації ГО Марія Нігматова, психолог проєкту Олена Гузьман, фахівець з питань фізичної реабілітації Сергій Бабаєв.

В рамках даного проєкту ветерани російсько-української війни та члени їх родин будуть отримувати безкоштовну та кваліфіковану допомогу за такими напрямами:

- психологічна реабілітація;

- юридична допомога та консультації, отримання відповідних статусів, виплат та нарахувань;

- консультації у сфері проходження ВЛК та МСЕК, документальне оформлення поранень та захворювань;

- консультації з питань у житлово-комунальній (оформлення пільг, взяття на облік у відділах соціального захисту);

- програми з фізичної реабілітації після поранень та ампутацій;

- допомога у працевлаштуванні, консультації щодо відкриття ветеранського бізнесу.

Реалізація даного проєкту стала можливою завдяки міжнародній допомозі західних партнерів - підтримки Фонду "Партнерство за сильну Україну", що фінансується урядами Канади, Фінляндії, Швеції, Швейцарії, Великобританії та США.

Отримати детальну інформацію про проєкт можна на офіційному вебсайті ГО "Спілка ветеранів АТО" www.svato.kh.ua

Фото без опису