Чергове засідання КТЕБ: прийняті важливі рішення

  • 109

22 березня 2024 року відбулося чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Наталинської сільської військової адміністрації. Під головуванням начальника Наталинської СВА Володимира ПТИШНИКА, за участю заступника начальника відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Красноградського РУ ДСНС України у Харківській області Андрія ЛОБОДИ та представників Красноградського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області на засіданні комісії розглянуто актуальні питання сьогодення, зокрема про запобігання і недопущення виникнення пожеж в природних екосистемах (на відкритих територіях), лісових масивах, лісопаркових зонах і сільськогосподарських угіддях на території Наталинської сільської територіальної громади протягом пожежонебезпечного періоду.

Членами комісії прийнято рішення заборонити проведення сільгосппалів та пожнивних решток на земельних ділянках, особливо на тих, які межують з лісовими масивами; затверджено графік перевірки готовності до пожежонебезпечного періоду населених пунктів, котеджних містечок, дачних і садових товариств та об’єктів, розміщених у лісових масивах на території Наталинської громади.

Також серед питань порядку денного заслухано інформацію щодо впровадження систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій і оповіщення людей у разі їх виникнення, забезпечення працівників об'єктів підвищеної небезпеки засобами індивідуального захисту, створення матеріальних резервів для ліквідації таких ситуацій.

З приходом весни набуло актуальності питання про заходи щодо безаварійного пропуску осінньо-зимових дощових паводків, льодоходу і весняної повені на території Наталинської сільської територіальної громади у 2023-2024 роках.

Не вперше на засіданні КТЕБ розглядається питання, яке соціально значуще та безперечно важливе для мешканців - мова йшла про забезпечення населення на території громади питною водою гарантованої якості. Членами КТЕБ вирішено звернутись від імені Наталинської СВА до мешканців щодо необхідності належного облаштування індивідуальних колодязів відповідно до санітарних норм, оскільки вживання забрудненої питної води може спричинити виникнення інфекційних захворювань. Також буде здійснюватися пошук шляхів ремонту та обслуговування водонапірних башт.

Під час розгляду питання про визначення місць масового відпочинку людей на водних об'єктах на території Наталинської сільської територіальної громади протягом 2024 року комісією ухвалено рішення у зв'язку із продовженням дії воєнного стану на території України та високої мінної небезпеки ЗАБОРОНИТИ відвідування населенням місць масового відпочинку на водних об'єктах (біля водойм) на території Наталинської громади протягом дії воєнного стану.

Члени комісії активно долучилися до обговорення питань порядку денного та прийняття соціально значимих для громади питань.

Фото без опису