У громаді стартував проєкт щодо виплати грошової допомоги місцевим мешканцям, які за власним бажанням вступили на військову службу за контрактом

  • 24

В умовах воєнного стану пітримувати наших Захисників і Захисниць, які мужньо боронять Україну від російських окупантів, тим самим активно тримаючи курс на Перемогу, – основна задача як для держави, так і для місцевих органів влади.

Наталинська сільська військова адміністрація, у свою чергу, не припиняє надавати допомогу військовослужбовцям: за ініціативи та активної підтримки начальника СВА Володимира Птишника допомога Захисникам надається на постійній основі та максимально оперативно.

Аби заохотити та стимулювати осіб, які виявлять бажання вступити на військову службу за контрактом, розпорядженням начальника Наталинської СВА внесено зміни до Програми підтримки військовослужбовців, членів їх сімей та членів сімей загиблих військовослужбовців, згідно якої з місцевого бюджету буде здійснюватися одноразова грошова виплата в розмірі 50 000 тис. грн. тим мешканцям громади, котрі за власним бажанням у 2024 році укладуть контракт з військовою частиною на проходження служби. Обмеження за гендерною ознакою Програмою не передбачені.

І ось, нарешті, оформлено першу одноразову грошову допомогу у сумі 50 000 грн. мешканцю громади, який у лютому цього року уклав контракт з військовою частиною і наразі проходить службу у ЗСУ.

Для військовослужбовців важливе розуміння, що про них пам’ятають, чекають, що їхній ризик власним життям заради своїх сімей, дітей та свободи країни є усвідомленим тими, хто знаходиться у тилу.

Тому не варто применшувати важливість таких рішень місцевої влади, адже морально-психологічні фактори на війні часто не менш важливі за матеріальні чинники.

Працюємо далі! Підтримуємо Збройні Сили України! Віримо у Перемогу!

Фото без опису