У межах програми «єВідновлення» сім’я з Чугуєва придбала нове житло у Харкові

  • 19

 

У межах програми «єВідновлення» сім’я з Чугуєва придбала нове житло у Харкові

На Харківщині за програмою «єВідновлення» 317 жителів придбали нове житло, зокрема 246 квартир та 71 приватний житловий будинок. Серед них – і родина Гріценків з Чугуєва.

Як зазначив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, загальна вартість придбаного житла становить 539 мільйонів гривень, з них оплачено житловими сертифікатами понад 529 мільйонів гривень. 

«Понад 30 житлових об‘єктів отримувачі компенсації придбали в інших областях: найбільше у Київській, Львівській, Дніпропетровській та Полтавській. Водночас для ремонту житла у межах держпрограми 18 тисяч людей отримали 1,65 мільярда гривень компенсацій», – зазначив Олег Синєгубов.

Будинок подружжя Андрія та Ірини Гріценків окупанти зруйнували 17 вересня 2022 року. Тоді від ракетного удару загинула і їхня 11-річна донька Анастасія.

Андрій Гріценко розповів, що на момент влучання в будинок, вони з дружиною закуповували та розвозили продукти для людей, оскільки по місту ще були проблеми з постачанням. 

«Зазвичай, Ірина сама розвозила допомогу, але того разу я поїхав з нею, щоб допомогти все повантажити в машину. Потім я вже повертався пішки з базару, коли почався обстріл. Відразу зателефонував доньці, аби та заховалася, але зв’язок обірвався.  Виявилося, що від сильного вибуху доньку викинуло аж на дах сусіднього будинку, з якого вона знов упала. Ракета влучила прямо у фундамент, очевидці розповідали, що будинок аж підлетів від землі та розірвався у повітрі. Від внутрішньої кровотечі Настюша загинула в лікарні», – поділився Андрій Гріценко.

Після трагедії Андрій та Ірина переїхали в Харків до його матері. Згодом неподалік від її будинку підшукали квартиру, яку придбали завдяки житловому сертифікату «єВідновлення».

«Напевно, ми в п’ятірці тих, хто першими придбали нове житло саме в Харкові. Бо коли прийшли в агентство нерухомості, то після нашої успішної угоди, ще консультували їх для роботи з іншими учасниками. Я чув, що деякі люди бояться заключати угоди в межах програми, але хочу запевнити, що все працює. Гроші гарантує наша держава і вона їх виплачує», – додав учасник програми «єВідновлення».

Наразі подружжя планує робити ремонт в квартирі, адже необхідно облаштувати усі кімнати.

«Після всіх випробувань на нашу родину зійшло велике щастя: очікуємо на появу малюка. Коли на УЗІ сказали, що буде дівчинка, то ми вдвох плакали від радості», – сказав Андрій Гріценко.

https://kharkivoda.gov.ua/news/126507