Відбулася робоча нарада з працівниками закладів культури Наталинської громади

  • 42

Війна в Україні принесла усвідомленість про вразливі місця культурного сектору, а також підняла багато важливих питань щодо ідентичності українців. Так як робота працівників цієї галузі є важливою не лише в житті громади, а і для країни загалом, то наразі однією з нагальних задач є підтримання культурної сфери та її адаптація до умов воєнного стану.

23 квітня відбулася робоча нарада з працівниками закладів культури Наталинської громади щодо діяльності під час воєнного стану. До участі у нараді долучилися керівники структурних підрозділів сільської ради.

У ході жвавої дискусії обговорили актуальні питання мережі закладів культури Наталинської громади: напрямки діяльності бібліотек, сільських клубів та будинків культури, актуальність та форми проведення культурних заходів з урахуванням специфіки населених пунктів та безпекової ситуації на місцях, а також заслухали інформацію щодо дотримання трудового законодавства, забезпечення соціальних гарантій для працівників культури, стан цивільного захисту та пожежної безпеки на об’єктах тощо.

Оскільки воєнний стан витіснив із життя українців розваги та культурно-масові заходи, люди, які працюють у галузі культури громади, почали активно поповнювати волонтерські ряди – плетуть маскувальні сітки, готують різноманітні смаколики нашим воїнам, допомагають переселенцям тощо.

Але основним пріоритетом для працівників культури і надалі має залишатися потреба постійно рухатись вперед, шукати сучасні форми роботи, модернізувати заклади, вчитись по-новому мислити, розвиватись і вдосконалюватись, відповідно до вимог часу.

На цьому наголосила заступник начальника Наталинської СВА Оксана Василенко, яка звернула увагу присутніх на першочергові завдання закладів культури з урахуванням безпекової ситуації та із дотриманням умов воєнного стану: проведення державних свят та різноманітних заходів, які сприяють формуванню духовних цінностей українського патріота, почуття патріотизму, національної свідомості, любові до українського народу, його історії, української держави, рідної землі, гордості за минуле і сучасне на прикладах героїчної історії українського народу та кращих зразків культурної спадщини.

Підбиваючи підсумки наради, начальник військової адміністрації Володимир Птишник наголосив, що робота в умовах воєнного сьогодення ставить перед громадою багато викликів та завдань, тому всім потрібно бути готовими до іншого формату роботи, максимально застосовувати свої теоретичні і практичні навички, ефективно їх застосовувати у процесі формування нової культурної політики в громаді для забезпечення культурного дозвілля громадян, створення умов для задоволення культурних потреб населення, впровадження нових форм організації дозвілля відповідно до сучасних потреб.

Працюємо далі! Тримаємо руку на пульсі подій і віримо в міцність наших ЗСУ та Перемогу!

Фото без опису