Всесвітній тиждень імунізації

  • 37

В останній тиждень квітня за ініціативою ВООЗ у всіх країнах світу  відзначається Всесвітній тиждень імунізації. Метою цього широкомасштабного заходу є підвищення розуміння серед громадськості важливості вакцинації для попередження інфекційних захворювань та збереження життя.

Всесвітній тиждень імунізації має за мету привернення уваги суспільства до важливості імунізації – першорядного профілактичного заходу, спрямованого на захист від інфекційних захворювань, а також поширення ідеї вакцинації.

Як відомо, профілактика ефективніша за лікування. Особливо, якщо йдеться про хвороби, для лікування яких ще не винайдено ліки. Такою хворобою є сказ, що є спільним захворюванням і для людини, і для тварин, та характеризується розвитком енцефаліту зі стрімким ураженням функції центральної нервової системи. Щорічне щеплення домашніх тварин – дієвий засіб профілактики сказу.

Наголошуємо на тому, що для недопущення сказу тварин необхідно щорічно робити щеплення всім домашнім улюбленцям, починаючи з 3-місячного віку. Вакцина проти сказу є безкоштовною, для здійснення щеплення необхідно лише звернутися до державної лікарні ветеринарної медицини Держпродспоживслужби в Красноградському районі Харківської області .

Стосовно інших видів щеплень собак і котів – детальна інформація в спільних із європейським проєктом EU4SaferFood інфографіках.

Фото без опису