У Лозівській громаді запрацювало реабілітаційне відділення

  • 44

 

У Лозівській громаді запрацювало реабілітаційне відділення

Заклад функціонує на базі Лозівського територіального медичного об'єднання й надає допомогу мешканцям місцевої громади, прилеглим населеним пунктам та ВПО. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

«Під час воєнного стану продовжуємо створювати умови для розвитку системи охорони здоров'я на Харківщині. Питання функціонування реабілітаційних відділень в області є одним із пріоритетних. Активно працюємо над їх облаштуванням у надкластерних і кластерних лікарнях регіону. Особливу увагу приділяємо підготовці фахівців, технічному оснащенню та забезпеченню відповідним обладнанням», – сказав Олег Синєгубов.

За словами начальника ХОВА, реабілітаційне відділення у Лозівській громаді передбачене на 20 ліжок, сталу роботу закладу забезпечують 20 фахівців з мультидисциплінарної команди.

«Протягом лютого-березня 2024 року 18 фахівців реабілітаційного відділення взяли участь у тренінгах і отримали сертифікати в межах проєкту «Зміцнення спроможності надання послуг фізичної реабілітації в Україні» за підтримки МОМ, яка входить до системи ООН», – розповів Олег Синєгубов.

Загальна сума коштів, витрачених із бюджету територіального медичного об'єднання на ремонт та закупівлю медичного оснащення, меблів і устаткування становить 7 мільйонів гривень. 

Завдяки співпраці з благодійним фондом «Пацієнти України» за сприяння Вікторії Мілютіної до центру також надійшло сучасне обладнання на суму 2,2 мільйона гривень. Крім цього, в межах проєкту «Рання реабілітація – повноцінне життя» для потреб відділення придбали партію спеціалізованого устаткування на майже 1 мільйон гривень, спрямованих з обласного бюджету.

https://kharkivoda.gov.ua/news/126672