У громаді відзвітували щодо ключових векторів розвитку за перше півріччя 2024 року

  • 74

18 липня 2024 року під головуванням начальника Наталинської СВА Володимира Птишника відбулася робоча зустріч із депутатським корпусом та членами виконавчого комітету.

На порядок денний внесено актуальні для громади питання, зокрема щодо виконання бюджету Наталинської сільської ради за І півріччя 2024 року; організації роботи з питань пожежної безпеки та цивільного захисту населення на території Наталинської сільської територіальної громади; забезпечення соціальних гарантій військовослужбовців та членів їх сімей. Також заслухано звіт поліцейських офіцерів Наталинської громади про роботу за І півріччя 2024 року.

«Вже третій рік поспіль виконання бюджету здійснюється на тлі повномасштабного вторгнення росії. А це, відповідно, впливає на всі соціально - економічні процеси.

Сьогодні продовжується робота над виконанням бюджету поточного року. Основне завдання, зважаючи на наявність додаткових викликів в умовах воєнного стану, – це наповнення бюджету, виконання плану по доходах. Важливим завданням є також надання підтримки Збройним Силам України, внесення нашої частки у Перемогу», - зауважив на початку наради Володимир Птишник.

Наповнення місцевого бюджету громади відбувається згідно з прогнозованими показниками, серед яких питому вагу складає податок на доходи з фізичних осіб - 81% від загальної структури.

Найбільшу питому вагу в структурі видатків бюджету займають видатки на освіту і становлять 38%, соціальний захист населення - 8%, утримання службових приміщень - 18%, благоустрій та населення – 7%, культура і мистецтво - 4%. видатки на забезпечення потреб щодо відсічі збройної агресії рф – 25%.

Як зазначив очільник Наталинської СВА Володимир Птишник, поряд із забезпеченням належного функціонування всіх сфер життєдіяльності громади, її бюджет виконує й надважливу місію – підтримка ЗСУ. Враховуючи нагальні вимоги воєнного часу, громада робить усе можливе для підтримки військових на фронті: видатки на забезпечення потреб щодо відсічі збройної агресії за І півріччя 2024 року склали понад 34 млн. грн.

У ході обговорення питання про організацію роботи з питань пожежної безпеки та цивільного захисту населення на території громади, зазначено, що у поточному році виникло вже 60 пожеж (у минулому році - 29). 80% вищезазначених пожеж- це пожежі в екосистемі, які спричинені необережним погодженням з вогнем (занесення вогню ззовні). Тому, з метою покращення стану протипожежної безпеки на території громади придбано пожежну цистерну ПЦ-6 для оперативного підвезення води до підрозділів ДСНС та проведення робіт з благоустрою на території громади.

Крім того, між Наталинською сільською радою та ПАОП «Промінь» заключено меморандум в сфері пожежної безпеки (на базі ПАОП Промінь» є діюча добровільна пожежна команда). Для покращення роботи добровільною пожежною командою ПАОП «Промінь» в рамках меморандуму сільською радою придбано для 5 членів ДПК бойовий одяг та спорядження (5 одиниць захисних костюмів пожежних «Фенікс», 5 касок пожежних КП-10, 5 пар вогнетривких чобіт, пояси пожежні та кобури для сокир.

Серед актуальних питань у громаді наразі є всебічна підтримка та соціальний захист Захисників і Захисниць України та членів їх сімей. В цьому напрямку ведеться постійна інформаційно-роз’яснювальна робота про соціальні права та гарантії для ветеранів війни, учасників антитерористичної операції, військовослужбовців, членів їх сімей та членів сімей загиблих військовослужбовців. А також здійснюється фінансова підтримка в рамках реалізації «Програми підтримки військовослужбовців, учасників бойових дій та членів їх сімей, потерпілих внаслідок російської агресії в Україні, що зареєстровані на території Наталинської сільської ради на 2023, 2024 р.р.» та обласної «Програми підтримки захисників і захисниць України та членів їх сімей в Харківської області на 2024-2028 рр.».

Також, у ході робочої зустрічі аудиторія заслухала звіт поліцейських офіцерів Наталинської громади про роботу за І півріччя 2024 року.

За інформацією поліцейського офіцера громади Анатолія Щабелька, статистика правопорушень по громаді за І півріччя 2024 року у сфері громадської безпеки виглядає наступним чином:

- ст. 51 КУпАП «Дрібне викрадення чужого майна» - 2;

- ст. 154 КУпАП «Порушення правил утримання собак і котів» - 1;

- ст. 156 КУпАП «Порушення правил торгівлі алкогольними напоями, тютюновими засобами» - 1;

- ст. 164 КУпАП «Порушення порядку провадження господарської діяльності» - 1;

- ст. 173 КУпАП «Дрібне хуліганство» - 11;

- ст. 180 КУпАП «Доведення неповнолітнього до стану сп'яніння» - 1;

- ст. 182 КУпАП «Порушення вимог законодавчих та інших нормативно правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму» - 1;

- ст. 183 КУпАП «Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб» - 3;

- ст. 184 КУпАП «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей» - 8 ;

- ст. 187 КУпАП «Порушення правил адміністративного нагляду» - 4.

Крім того, правоохоронцями внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за матеріалами ПОГ – 9; розкрито кримінальних правопорушень ПОГ самостійно та спільно з іншими структурними підрозділами НПУ – 9/17.

Заслухавши звіти, очільник Наталинської СВА Володимир Птишник у ході панельної дискусії з депутатським корпусом та членами виконавчого комітету сільської ради детально обговорили нагальні питання, нові задачі воєнного часу та шляхи їх вирішення. Володимир Олександрович подякував депутатам і членам виконкому за активну громадянську позицію і участь у соціально-економічному житті громади, а також - структурним підрозділам сільської ради та поліцейським офіцерам громади за плідну співпрацю на шляху до сталого розвитку Наталинської територіальної громади.

Працюємо разом! Працюємо на Перемогу!

Фото без опису