Ветерани Харківщини розвивають бізнес за підтримки грантових програм

  • 14

 

Ветерани Харківщини розвивають бізнес за підтримки грантових програм

Однією із найефективніших програм підтримки ветеранів-підприємців та членів їх сімей залишається єРобота. Учасники бойових дій, на розвиток чинного бізнесу або створення нового можуть отримати «Грант для ветеранів та членів їх сімей». Сума гранту не перевищує 1 мільйона гривень. Головна умова – створення нових робочих місць та працевлаштування ветеранів.

«Гранти на власну справу та для розвитку ветеранського бізнесу – ефективний механізм допомоги підприємцям, відновлення економіки Харківської області та створення нових робочих місць. Продовжуємо працювати з профільними міністерствами та структурними підрозділами над покращенням умов надання державних грантів жителям регіону та працюємо над місцевими програмами», - зазначив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.  
 
В минулому Кирило Кузьмінов у складі Збройних сил України давав відсіч російським окупантам на Сході країни. Тепер чоловік розвиває власний бізнес – крамницю з інструментами та сервісний центр з їх обслуговування. Справу чоловік розпочав власним коштом та за підтримки «Гранту для ветеранів та членів їх сімей». За умовами Кирило найняв на роботу 3 співробітників, серед яких 2 – учасників бойових дій. Наразі у підприємця залишається ще одна вакантна посада.  
 
«Аби започаткувати бізнес, я вклав понад 700 тисяч гривень власних коштів та 1 мільйон отримав в межах програми єРобота. Цим коштом ми збудували магазин з нуля, придбали обладнання для сервісного центру обслуговування інструментів, закупили товар на реалізацію, забезпечили благоустрій навколо крамниці», - зазначив Кирило Кузьмінов.  
 
Підприємець вважає за необхідне розвивати напрямок ветеранського бізнесу для створення нових робочих місць для учасників бойових дій. Це не лише підтримує економіку країни, але й сприяє реінтеграції воїнів до цивільного життя.  
 
«Як людина, яка віддала свій час та здоров’я для захисту Батьківщини, я хочу залишатися на Харківщині, розвивати свій бізнес та відбудовувати регіон. Такої позиції притримуються і мої побратими. Переконаний, що для ветеранів створюватиметься якомога більше корисних проєктів регіонального рівня, аби учасники бойових дій розвивали та створювали власну справу. А ми в свою чергу готові до плідної співпраці і обговорень», - додав Кирило Кузьмінов.  
 
Дізнатися про грантові програми «єРобота» можна за посиланням

https://kharkivoda.gov.ua/news/128858