Портал державних послуг "Дія"

  • 489

Фото без опису           
02 квітня 2020 року Міністерство цифрової трансформації України запустило Портал державних послуг «Дія». На порталі https://diia.gov.ua вже можна отримати 27 публічних послуг онлайн, зокрема - стати підприємцем, змінити вид діяльності чи припинити її; оформити довідку про несудимість; допомогу при народженні дитини чи щомісячне відшкодування вартості послуг по догляду за дитиною до трьох років; подати позов до суду або отримати послуги, пов'язані із документамиводія; оформити низку ліцензій, дозволів чи отримативитягиз реєстрів.
        Також, громадяни отримають можливість перевірити наявну інформацію про себе із п'яти державних реєстрів. Для цього на порталі Дія необхідно зареєструватися у власному кабінеті громадянина. Таким чином кожен охочий отримає доступ до інформації винятково про себе. У кабінеті громадянина доступні документи, що відображаються у мобільному застосунку Дія, - свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та посвідчення водія.
       Для отримання послуги на порталі необхідно мати електронний підпис, також можна авторизуватися за допомоги сервісу id.gov.ua