Корисна інформація для мешканців Наталинської об’єднаної територіальної громади, які отримують субсидію

  • 463

Фото без опису

25 березня 2020 року на засіданні Кабінету Міністрів України було прийняте рішенні внести зміни до Положення про призначення житлових субсидій, яким передбачається:

  1.  Заборонити на період карантину припинення надання житлових субсидій, крім обставин що унеможливлюють надання житлової субсидії (зокрема у разі переїзду в інше житлове приміщення або у разі смерті одинокої особи).
  2. Забезпечити розгляд питань щодо призначення житлових субсидій на наступний період усім домогосподарствам, які отримували житлову субсидію в опалювальний період 2019/2020 років, без заяв громадян про призначення житлових субсидій.
  3. Призначити житлову субсидію громадянам, які були звільнені з роботи в період карантину і зареєструвалися в службі зайнятості як безробітні, на підставі заяв про призначення житлових субсидій та інформації центрів зайнятості щодо їх перебування на обліку. При цьому для розрахунку житлових субсидій враховується розмір призначеної допомоги по безробіттю без урахування сум отриманої заробітної плати.
  4. На період карантину проводити розрахунок житлових субсидій з урахуванням збільшених на 50% соціальних нормативів, в межах яких надається субсидія на оплату послуг централізованого водопостачання та водовідведення, газопостачання на плиту, водонагрівач та електропостачання у житлових приміщеннях. Незалежно від кількості днів дії карантину на місяць.