Уряд підтримує бізнес та населення в “червоних” зонах

  • 590

З 19 квітня підприємці та наймані працівники, діяльність яких була призупинена на час перебування регіону, в якому вони працюють, в “червоній” зоні, можуть подавати заяви на отримання допомоги від держави у сумі 8 тис. грн.
Заяву на отримання допомоги можна подати на Порталі або у застосунку Дія впродовж 30 днів з дня запровадження правил “червоної” зони в регіоні, де здійснюється діяльність. Допомогу отримають наймані працівники суб'єктів господарювання або ФОП, основний КВЕД яких зазначений першим у відомостях з ЄДР станом на останній день місяця, який передує місяцю, в якому подають заяву на отримання допомоги, та відповідає видам, визначеним у Переліку основних КВЕД, стосовно яких здійснюють обмежувальні протиепідемічні заходи, що призводять до тимчасової зупинки роботи суб'єктів господарювання, в яких працюють застраховані особи, та ФОП.
З детальною інструкцією про отримання послуги можна ознайомитись за посиланням: https://diia.gov.ua/8000 .
За додатковою інформацією звертайтеся до Красноградської районної філії Харківського ОЦЗ за адресою: м. Красноград, вул. Соборна 81-А, або телефонуйте за номером (05744) 7-17-44.