У Наталинській сільській раді відбулася презентація для представників АТ «Укргазвидобування», ТОВ «Надра Юзівська» та Святогірської територіальної громади

  • 796

2 червня до Наталинської сільської ради завітали з ознайомчим візитом представники АТ «Укргазвидобування», ТОВ «Надра Юзівська» та Святогірської територіальної громади з метою спілкування щодо соціального партнерства та впливу газовидобування на розвиток громади.
Такі партнерські зустрічі є важливою та невід’ємною частиною сталого розвитку територіальної громади, а відкритий діалог - запорука надійної та стабільної співпраці.
У ході презентації, яка проходила у формі невимушеної товариської бесіди, очільниця Наталинської територіальної громади, віце-президент Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області Олена ТРЕТЯК зауважила, що підприємства газовидобувної промисловості – це головний бюджетоутворювач та насамперед надпотужний партнер нашої громади, який допомагає вирішувати соціальні, побутові та інші питання. Так як на території Наталинської громади здійснюється газовидобувна діяльність, рентні кошти та ПДФО, які надходять до місцевого бюджету (а це 80 % доходів громади!), сільською радою направляються на розвиток інфраструктури, встановлення дитячих майданчиків, реконструкцію вуличного освітлення та капітальний ремонт доріг. У спільному партнерстві укладаються договори спонсорської допомоги, громада бере участь у грантах Групи Нафтогаз.
Крім того, Наталинська територіальна громада перемогла у конкурсі Група Нафтогаз «Енергія розвитку», увійшовши до числа 50 переможців з 11 областей України, на території яких АТ "Укргазвидобування" (Нафтогаз Розвідка та Видобування) здійснює виробничу діяльність. Перемога у конкурсі передбачає реалізацію проєкту зі встановлення антивандальних тенісних столів на прибудинкових територіях багатоповерхівок села Наталине.
Після розгорнутої презентації гості відвідали дошкільний підрозділ Наталинського ліцею, відремонтований за рентні кошти від видобування газу. Учасники заходу були дійсно вражені масштабністю проведених робіт. 
У кінці зустрічі Олена Василівна подякувала представникам АТ «Укргазвидобування» за спільний рух у напрямку сталого розвитку Наталинської громади.
Тож дякуємо Групі Нафтогаз за підтримку нашої громади та сподіваємось на подальшу плідну співпрацю!

Фото без опису