Наталинська громада вшанувала пам’ять жертв війни в Україні

  • 476

Щороку 22-го червня ми вшановуємо пам’ять жертв війни в Україні. Далекого недільного ранку 1941 року на нашу землю напав фашизм. Того дня розпочалась війна, яка стала однією з найкривавіших та найскорботніших сторінок у нашій історії: 1418 чорних днів і ночей йшов наш народ шляхом війни, через труднощі і незгоди, втрати і страждання, йшов, не шкодуючи сил в ім’я Перемоги. Але героїзм, незламність духу, патріотизм і безмежна любов до Батьківщини допомогла нашим співвітчизникам у жорстокій боротьбі подолати ворога та здобути таку довгоочікувану, омріяну Перемогу. Дорогу ціну заплатив наш народ за мир і вільне майбутнє для рідної землі – мільйони людських життів забрала війна, горе втрат і страждань не обійшло жодну родину.
Сьогодні з нагоди Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні у населених пунктах Наталинської територіальної громади відбулися церемонії покладання квітів до Братських могил.              
Мітинг-реквієм відбувся і у Наталиному. До вшанування пам’яті загиблих, їх подвигу та жертовності долучилися керівництво громади, делегації трудових колективів місцевих підприємств, організацій та установ, мешканці громади. До присутніх на меморіальному заході звернулася зі зворушливою промовою очільниця Наталинської територіальної громади, віце-президент Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області Олена ТРЕТЯК: «Схиляємось перед невинними жертвами, які забрала війна! Вічна пам’ять і шана кожному, хто відстояв мир та свободу ціною власного життя! Героїзм та єднання народу, що піднявся на бій і переміг у жорстоких боях, повік житиме у наших серцях!»
Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять полеглих у тій страшній війні та запалили меморіальні свічки,  після чого відбулося покладання квітів до Братської могили. По завершенні мітингу настоятель Свято-Троїцького храму с. Наталине протоієрей Сергій відслужив панахиду за загиблими воїнами.
Змінити хід історії неможливо, але наш обов’язок – берегти свободу, виборену мільйонами відданих і героїчних людських життів, які обірвалися заради нас, заради нових поколінь. Вічна і світла пам’ять героям!

Фото без опису