«Ой на Івана, та й на Купала!»

  • 477

На початку липня в Україні відзначають чудове феєричне свято - свято Івана Купала, яке відзначається у ніч з 6 на 7 липня. Це день єднання людини з природою, свято води та вогню, свято краси, молодості та очищення, воно символізує народження літнього сонця Купала.
6 липня традиційні народні гуляння з нагоди Івана Купала відбулися у Кобзівському та Соснівському старостинських округах Наталинської громади. На святкове дійство зібралися місцеві мешканці та гості населених пунктів громади.
Із вітальним словом до присутніх звернулася Наталинський сільський голова, віце-президент Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області Олена ТРЕТЯК, яка побажала усім здоров’я, радості й достатку, а молоді - віднайти купальську квітку на щастя і кохання.
До святкових вечорів у старостинських округах громади готувалися заздалегідь і діти, і дорослі: вивчали купальські пісні, звичаї, плели вінки. Організатори намагалися надати відвідувачам святкових заходів можливість повірити в магічну силу Купальської ночі, відчути себе складовою частиною єдиної великої сім’ї, багатої на свої традиції та звичаї, і, здається, їм таки це вдалося.
Присутні мали змогу поринути в обрядові театралізовані дійства зі спалювання Марени та іншими цікавими елементами концертно-розважальної святкової програми. Протягом вечора учасників «купальського дійства» розважали місцеві творчі колективи, всі із задоволенням танцювали, співали та водили хороводи. Дівчата традиційно плели вінки, а хлопці демонстрували свою силу і звитягу, беручи участь у різноманітних конкурсах. А далі були пригощання кулішем та святкова дискотека.
Звідусіль лунали веселий гомін та сміх, а обличчя гостей заходів випромінювали радість - градус драйву просто зашкалював! Тож свято Івана Купала у Наталинській громаді вкотре видалося на славу! Усмішки, гарний настрій та незабутні емоції - все це зарядило мешканців нашої громади позитивом на цілий рік!

Фото без опису