У Наталиному відбувся мітинг з нагоди 78-ї річниці визволення Красноградського району від нацизму

  • 482

Початок вересня назавжди увійшов в історію, як уособлення вдячної пам’яті про великий подвиг визволителів, які ціною власного життя забезпечили можливість майбутнім поколінням мирно жити і працювати.
17 вересня, напередодні святкування 78-ї річниці визволення Красноградського району та населених пунктів Наталинської територіальної громади від нацистських загарбників, в адміністративному центрі нашої громади - Наталиному - відбувся мітинг: делегації трудових колективів, підприємств та організацій, розташованих на території села, вшанували пам’ять воїнів-визволителів, поклавши квіти до Братської могили.
До присутніх на заході звернулася Наталинський сільський голова, віце-президент Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області Олена ТРЕТЯК: «Сьогодні ми віддаємо данину поваги тим, хто героїчно боронив Наталине та Красноградщину, самовіддано працював в тилу та розбудовував рідний край! Ми пам’ятаємо імена героїв-визволителів, які віддали своє життя за мир та спокій рідної землі!
Зі святом, громадо! Бажаю вам здоров’я і добробуту, тепла й затишку, здійснення найзаповітніших мрій! Нехай квітне і розвивається наша громада, а життя кожної родини буде сповнене радістю, благополуччям та впевненістю  у завтрашньому дні!»
Учасники меморіального заходу вшанували хвилиною мовчання пам'ять визволителів, а також поклали квіти до Братських могил.
Далі напрочуд зворушливо лунали тематичні пісні вокалістів Владислави Стовбиренко, Анастасії Герасименко та вокального ансамблю «Мелодія» Наталинського сільського будинку культури, після чого свою вправність, майстерність та високий рівень техніко-тактичної підготовки у кікбоксингу і  рукопашному бої видовищно продемонстрували вихованці військово-спортивного клубу «Пересвіт».
Імена героїв зберігають пам’ятники, обеліски, меморіальні дошки, назви вулиць... Але найголовніше – це пам’ять  про мужність та героїзм, проявлений героями-визволителями у воєнні роки, адже вона навіки житиме в наших серцях та спогадах…

Фото без опису