Красноградській ЦРЛ – 210 років!

  • 587

Сьогодні, 13 жовтня, у Красноградському Будинку культури відбулися урочистості з нагоди 210-ї річниці створення центральної районної лікарні. Це не просто ювілей, в якому вмістилася ціла епоха, це час самовідданої праці людей, які присвятили себе медицині. Ювілей лікарні – це ювілей кожного її працівника і свято тих, хто присвячує своє життя благородній праці – турботі про життя і здоров’я людини.

Історія лікарні сягає у глибину XIX століття. Саме в далекому 1810 році при військовому госпіталі була заснована Костянтиноградська громадська платна лікарня на 16 ліжок. Допомогу хворим надавали лікарі, у розпорядженні яких була обмежена кількість медикаментів та інструментів.

Красноградська ЦРЛ сьогодні - це сучасний медичний комплекс на 200 ліжок, забезпечений сучасним обладнанням, медичними препаратами, а найголовніше – тут працюють кваліфіковані спеціалісти: 83 лікаря, з яких 11 лікарів-інтернів, 20 лікарів мають вищу категорію, 15 лікарів – першу категорію, середніх медичних працівників – 168 чоловік, з яких 81 мають вищу категорію та 15 – першу. За останні три роки колектив омолодився – середній вік працівників – 40 років.

Привітати колектив лікарні зі святом завітала очільниця Наталинської територіальнї громади, віце-президент Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області Олена Третяк: «Центральна районна лікарня наразі є потужним медичним закладом, нам є чим пишатися, а в першу чергу - злагодженою роботою колективу справжніх професіоналів! Дякуємо усім ангелам у білих халатах, які прийшли у професію за покликанням, які присвятили свої життя порятунку здоров’я і життя людей! Дякуємо, що попри численні труднощі відповідально і гідно продовжуєте виконувати свій обов’язок, ризикуючи своїм здоров’ям і життям під час пандемії! Здоров'я вам, добра, миру, нових висот у професійній сфері, розвитку і перемог на благо мешканців нашого району! Нехай головним подарунком для вас стануть усміхнені вдячні пацієнти, яким ви подарували радість здорового життя!»

З нагоди свята представникам однієї з найбільш шляхетних професій – лікарям – вручили медалі «Сила милосердя – тризуб» за вагомий особистий внесок у розвиток галузі охорони здоров’я та високий рівень професійної майстерності, привітали ветеранів медицини, а хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих лікарів, яких уже немає в живих.

Офіційна частина продовжилася святковою концертною програмою - чудовий настрій своїми виступами глядачам подарували вокальний ансамбль «Баргузіни», вокалісти Анжеліка Манучарян, Віталій Зелений, Марина Степаненко, вірші декламували Галина Таран, Тетяна Дмитренко та Ірина Попова.

Вітаємо колектив Красноградської центральної районної лікарні зі знаменною датою! Успішної роботи, стабільності і процвітання, збереження і зміцнення досягнутих позицій!

Фото без опису