Наталинський ліцей - переможець І етапу регіонального баттлу «Супер-їдальня»

  • 380

Враховуючи обов’язковість введення у закладах освіти системи НАССР (англ. Hazard Analysis and Critical Control Point - система аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок), якою передбачено аналіз небезпек і проведення поетапного контролю за всіма етапами приготування страв і продуктів харчування (починаючи від прийому продуктів на склад і до моменту подачі готової страви), питання якісного та безпечного харчування школярів залишається пріоритетним для Наталинської громади.

Саме з метою здійснення заходів, спрямованих на збереження і зміцнення здоров’я дітей, покращення умов та вдосконалення організації харчування учнів закладів загальної середньої освіти Наталинської сільської ради було проведено І етап регіонального баттлу «Супер-їдальня», за підсумками якого переможцем визнано Комунальний заклад «Наталинський ліцей Наталинської сільської ради Красноградського району Харківської області».

Якісне та безпечне харчування, яке повністю відповідає Державним санітарним правилам та нормам, учням Наталинського ліцею гарантує їдальня, яка повністю укомплектована необхідним інвентарем, забезпечена миючими і дезінфікуючими засобами, проточною холодною та гарячою водою, електрорушниками. Їдальня естетично оформлена необхідними меблями з гігієнічним покриттям, яке легко миється та стійке до гарячої води і дезінфікуючих засобів. Крім того, у навчальному закладі наявна система очистки води, завдяки якій вже очищена вода може безпечно використовуватися для пиття, а також приготування смачних та корисних страв і напоїв. У їдальні використовується нове сучасне технологічне обладнання (електроплита з антипригарним покриттям, хліборізка, тістоміс, електропательня, картоплечистка, овочерізка, електричні ваги, марміт, пароконвектомат, нове холодильне обладнання, посудомийна машина), а також тут дотримано санітарно-гігієнічні вимоги до постачання, зберігання, реалізації продуктів харчування та продовольчої сировини - учні та вчителі забезпечені здоровим і повноцінним харчуванням протягом навчального дня.

З упевненістю можемо сказати, що вдалося створити сучасний надкомфортний простір для якісного харчування та навіть психологічного комфорту здобувачів освіти ліцею, адже діти – наше майбутнє, наш скарб, який необхідно берегти та плекати!