Ексклюзивна подія на території Наталинської територіальної громади: дві сім’ї з числа внутрішньо переміщених осіб отримали житло

  • 716

З метою забезпечення внутрішньо переміщених осіб, які знаходяться на території громади, житлом та організації всіх необхідних умов для їхнього комфортного проживання Наталинською сільською радою було направлено заявку до Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України для отримання державної субвенції на придбання житла. Міністерством було розглянуто заявку та погоджено сільській раді надання субвенції на придбання тимчасового житла для двох сімей внутрішньо переміщених осіб.

Саме завдяки плідній та злагодженій роботі колективу сільської ради Наталинська територіальна громада потрапила до переліку громад, які отримали субвенцію з державного бюджету. В результаті реалізації проєкту було придбано квартиру та будинок для двох сімей з числа внутрішньо переміщених осіб, які перебували на квартирній черзі, - житло передано їм у тимчасове користування.

Вартість проєкту: субвенція з державного бюджету – 70%, місцевий бюджет – 30%.

Тож 29 грудня очільниця Наталинської територіальної громади, віце-президент Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області Олена Третяк вручила ключі від квартири у с. Наталине сім’ї, яка виховує двох дітей, та від будинку у с. Лукашівка багатодітній сім’ї – внутрішньо переміщеним особам, які заходяться на території Наталинської сільської ради та мають право на отримання житла.

Пам’ятаємо, що чужої біди не буває! Тільки разом ми сильні, тільки спільними зусиллями ми зможемо подолати всі перешкоди на шляху до сталого та розвитку нашої громади!